Nøgne Ø India Saison

31 12 2011

Dette ølet er brygget i samarbeid med det australske mikrobryggeriet Bridge Road Brewers. De brygger ølet på hvert sitt bryggeri, og dette er Nøgne Øs versjon. Ølet er nesten pilsgult i glasset og har en kraftig skumtopp. Såvidt tåkete i glasset, men nesten helt klar. Den ser svært så innbydende ut. Lukten er utpreget IPA, med en nesten umerkelig aroma av belgisk saison. Smaken er frisk og gir assosiasjoner til grapesoda og bitter lemon. Det er denne mineralvannfølelsen som skiller denne fra en 6er.

Det finnes følgelig massevis av sitrus, grapefrukt og litt lime i smaken. En typisk IPA-smak ved bruk av nye australske humlevarianter (ifølge etiketten). Samtidig kjenner man den lett gjenkjennelige belgiske saisonen i ettersmaken. Som en typisk belgisk ølgjær. Smakene passer egentlig godt sammen, og det er spennende å smake blandede øltyper på denne måten.

Bryggeriene sier: India Saison is the hoppy, crisp and refreshing result of a north south collaboration. Classic Belgian malts and yeast, pungent Australian new hop varieties and clean Norwegian water. Served chilled and enjoy with cheeses and charcuterie. This product is bottle conditioned and has a slight sediment at the bottom of the bottle.

ABV: 7.5

Style: Saison

Brewery: Nøgne Ø

Region: Norway


Handlinger

Informasjon

5 responses

31 12 2011
Haffy

Denne e nice, mer IPA en Saison da, men fortsatt en deilig sjangermiks. Skal ha når han kommer på polet, det faktum at jeg smakte denne i Oktober sier litt om hvor tregt systemet fungerer og den er enda ikke i butikkene…

31 12 2011
Tarjei

At India Saison ikke er på Polet, har ingen verdens ting med treigt system å gjøre. Først må det brygges ny batch, og det kan ikke skje før man har fått tak i humle. I den grad det er treighet her, ligger det hos Nøgne Ø.

31 12 2011
Haffy

Smører på med ventekrem…

4 01 2012
Kjempetorsken

Ifølge sikre kilder skal India Saison komme på polet 14.januar.

2 08 2012
Green Flash Brewing – Le Freak 9,2 | HUMLE OG MALT

[…] men foreløpig ikke fått anmeldt den. Anmeldelse kommer plutselig. I mellomtiden kan du jo sjekke hva Kjempetorsken både skriver og sier om India Saison fra Nøgne Ø. Når Torsken får tenkt seg litt om, så justerer han nok denne fra fem til seks på terningen. […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: