Atna Øl til Julemat (4.7%)

23 12 2011

Har et ganske grumsete utseende. Rett og slett mudderaktig i glasset. Et tykt og frodig skum topper grumset og aromaen er preget av en litt ubestemmelig krydderlukt. Smaken er også ganske krydret. Den føles nesten chilisterk på tungen (en het humlesammensetning?). Smaken er urnorsk: skog, furunål, einer og fuktig skogbunn. Riktig så god og balansert når den drikkes.

Atna sier selv: Vi og våre kokkevenner har vært på jakt etter den beste smakskombinasjonen tilpasset norsk julemat. Smaken har vi hentet i villmarken rundt Atna, og mattradisjonene passer vi på sammen med deg. Øl til julemat er brygget på maltsortene Pale Ale, Munchner, Crafa, Caramunich og Hvete. Humlesortene Admiral og Amarillo. Amerikansk lagergjær. Ølet er ikke filtrert eller pasteurisert, og du vil oppleve at det har en større smaksrikdom enn vanlig industriøl. Oppbevar flasken stående. Lagres ølet kaldt og mørkt vil det fortsette å utvikle seg, gjærrestene på bunnen er en naturlig del av denne prosessen. Server ølet ved 6-8 C, og la det få bygge en skumtopp i glasset.

ABV: 4.7

Style: Dunkel

Brewery: Atna Øl

Region: Norway


Handlinger

Informasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: