Ægir Harvest

17 10 2011

Høsten er innhøstingstid og før i tiden var det vanlig å brygge øl til innhøstingen. Et lettdrikkelig øl til å slukke tørsten med etter en strevsom dag på jordet. Hesjeøl eller Harvest Ale er ingen egen øltype, men mer en fellesbetegnelse på øl som fungerer godt som tørsteslukker om høsten. Denne hesjeølen er gyllen oransjeaktig i glasset med et fint og tykt skum. Smaken er litt skarp med innslag av barnål, karamell, litt urteaktige toner og en tydelig fruktig smak. Med andre ord et øl med et vidt smaksspekter . Litt redale-aktig men det kraftige humleinnslaget tilsier vel at dette ligger nærmere en Pale Ale.

ABV: 6

Style: Pale Ale

Brewery Ægir Bryggeri

Region Norway


Handlinger

Informasjon

8 responses

18 10 2011
Knut H Solhaug

Enig i at den ligner på en Pale Ale. Denne smakte jeg flere av fra fat på Flåmstova restaurant en regnfull kveld nå i oktober. Forøvrig sammen med en fantastisk lakse middag. God mat og godt drikke får man absolutt på Flåm.

18 10 2011
Rolf Ivar Skår

Jeg har definert den som en American Pale Ale, litt fordi de sier selv at de bruker Columbus, men smaken minner mer om APA enn EPA. Jeg likte den veldig godt, noe av det beste fra Ægir (IPAen er bedre)

18 10 2011
Morten Christiansen

Er det stor flaskevariasjon på dette ølet? Jeg oppfattet aromaer av belgisk gjær med snev av tropisk frukt og litt høy. StoreMy forteller om røksmak, blomster og høstlyng, http://storemy.wordpress.com/2011/09/08/aegir-harvest-ale-60/
Her må jeg nok kjøpe en flaske eller to til og prøve igjen 🙂

18 10 2011
Kjempetorsken

Jeg vil tro at man skal kunne trekke mange forskjellige smaker ut av dette brygget. Smaksrikdommen er stor og det er faktisk vanskelig å skilne de forskjellige smakene fra hverandre når ølet er såpass komplekst. Men godt var det uansett!

18 10 2011
Morten Christiansen

La meg også få benytte anledningen til å gi et kompliment til bloggen din. Meget imponerende både i kvalitet og kvantitet. Her har jeg lært mye. Keep up the great work! 🙂

18 10 2011
Stian Krog

Enig; denne er sammensatt og veldig original i smaksprofilen og da begynner folk å finne ganske mye forskjellig; alt etter dagsform og den som smaker. 🙂 Men hovedsakelig er det vel mye frukt i denne, vil jeg si.

19 10 2011
19 10 2011

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: