Bass Pale Ale

24 09 2011

Verdens første Pale Ale, skryter de av på etiketten. Samtidig er dette et erkeeksempel på en typisk britisk Pale Ale. Avbalansert og mild i smaken med en fin humle som gir ølet kraft og smak. En fin tørrhet i ettersmaken. Denne flaskeversjonen er filtrert og er forholdsvis godt karbonert, men en lavtskummende caskversjon hadde nok også gjort seg godt.

Bass Pale Ale ble først produsert av bryggeriet Burton på slutten av 70-tallet før bryggerikjempen InBev kjøpte merkevaren og flyttet produksjonen til Nord-Irland og Ulster Brewery. I 2003 ble igjen produksjonen flyttet et års tid, denne gangen til Latrobe. Nå lages Bass Pale Ale i England igjen.

Jeg ble godt kjent med dette ølet på et middelhavscruise med RCCL etter at vi hadde drukket skipet tomt for Sierra Nevada Pale Ale. Det var slett ingen dårlig erstatning!

ABV: 5

Style: Pale Ale

Brewery InBev UK

Region England


Handlinger

Informasjon

3 responses

6 10 2011
Erik

Det er i alle fall det føste varemerket som ble registrert i England (1875) Logoen er lett gjenkjennlig i dette berømte maleriet av Edouard Manet fra 1882. 🙂

6 10 2011
Kjempetorsken

Hva du vet, Erik 😉

19 10 2011
StoreMy

Men vet Erik hvem som nå eier Bass?

Jeg kommer forøvrig med en anmeldelse av denne fra fat om ikke alt for lenge. Snublet over den på en glimrende liten pub i Bath.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: