Nøgne Ø Kollaborator

19 09 2011
Kollaborator er et samarbeidsbrygg mellom Nøgne Ø og Ægir bryggeri. Dette er uten tvil de to beste og mest innovative bryggeriene i Norge i dag. For overraskelsens skyld valgte de å la sitt første (men forhåpentligvis ikke eneste!) samarbeidsbrygg være et lagerøl, nærmere bestemt en Doppelbock. Bryggeriene har samarbeidet om en oppskrift og har deretter brygget ølet på hvert sitt bryggeri med de samme ingrediensene. Den eneste forskjellen er bryggeren og vannet!
Ølet har egentlig slippdato 23.september, men serveringssteder som har øl fra begge bryggeriene på fat serverte disse ølene side om side idag, mandag 19.september. Kjempetorsken tok turen til Håndverkerstuene for å smake:
Denne er synlig mørkere enn Ægirs versjon. Kraftig smak av karamell, svisker, dadler, lakris. Den minner faktisk om en litt lettere versjon av Nøgne Øs #100. Her er en lett  røksmak og en søt og fin ettersmak. Denne er mindre karbonert enn Ægirs versjon, og i så måte får den et lite ekstrapoeng fra meg (men samme terningkast 😉 )

ABV: 8.6

Style Doppelbock

Brewery Nøgne Ø

Region Norway


Handlinger

Informasjon

2 responses

13 10 2011
Bård Ansteinsson

Kremt….Glemt Haandbryggeriet? Milevis foran Ægir, faktisk vil jeg rangere dem foran Ø også

14 10 2011
Kjempetorsken

Jeg har ikke glemt Haandbryggeriet, og på min persolige liste over Norges beste bryggerier ligger de på 3.plass med Kinn Bryggeri pustende i nakken.

Jeg synes HB lager masse spennende øl og flere av deres stamøl er blant mine favoritter. Dessverre har de problemer med å lage konsistente øl, noe jeg har opplevd litt for ofte. Overkarbonering og infeksjoner bør ikke forekomme, men jeg har tømt ut litt for mange HB-øl til at jeg plasserer dem helt på toppen.
De mangler også litt i forhold til Ægir og Nøgne Ø når det gjelder kundekontakt/oppfølging synes jeg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: