Ægir Kollaborator

19 09 2011
Kollaborator er et samarbeidsbrygg mellom Nøgne Ø og Ægir bryggeri. Dette er uten tvil de to beste og mest innovative bryggeriene i Norge i dag. For overraskelsens skyld valgte de å la sitt første (men forhåpentligvis ikke eneste!) samarbeidsbrygg være et lagerøl, nærmere bestemt en Doppelbock. Bryggeriene har samarbeidet om en oppskrift og har deretter brygget ølet på hvert sitt bryggeri med de samme ingrediensene. Den eneste forskjellen er bryggeren og vannet!
Ølet har egentlig slippdato 23.september, men serveringssteder som har øl fra begge bryggeriene på fat serverte disse ølene side om side idag, mandag 19.september. Kjempetorsken tok turen til Håndverkerstuene for å smake:

Ægirs versjon av Kollaborator Doppelbock er merkbart mer karbonert enn Nøgne Øs versjon. Dette kan jo være Håndverkerstuenes skyld ettersom det er de som trykksetter fatene.

Denne er litt syrligere og surere i smaken og et lite hakk lysere i fargen, faktisk. Ellers finner man de samme smakene og aromaene. Like kraftig og smakfull med en søtlig ettertone. Faktisk er  de overraskende like på flere områder.

ABV: 8.6

Style Doppelbock

Brewery Ægir Bryggeri

Region Norway


Handlinger

Informasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: