Snopptorp Starkporter

13 09 2011

Nok en øl fra Eskilstuna ôlkultur. Jeg har tidligere smakt en Imperial Stout og en Red Ale fra dette bryggeriet, og de har begge vært særdeles gode! Derfor har jeg gledet meg til denne «starkporteren». Denne er så og si helt sort, men har litt brunt i kantene. Skum er så og si fullstendig fraværende. Lukten er søt sjokolade og et lite hint av kaffe. Ganske søt i smaken, og det er lite spor av noen tydelig humlesmak. Derimot er det en herlig kakaosmak. Denne er svært lite karbonert og det kler den veldig godt.

Eskilstuna Ölkultur sier: Snopptorp StarkPorter på 6.2 ABV är en moden porter som är chokladigt maltig i doft och smak som balanseras av en tydlig beska i avslutningen. Porter är en av de allra äldsta öltyperna och har sedan 1700-talet bryggts i många olika stilar. Snopptorp är en modern tolkning med tydlig karaktär av amerikansk humle. Vi har använt pilsnermalt, munchnermalt och generösa mängder av mörk karamellmalt och chokladmalt som ger ölet dess karaktär. För att undvika att ölen blir sliskig har vi tillsatt en mindre mängd rostat korn och låtit beskan vara ganska hög. Vi har uteslutande använt humlesorten Chinook som bidrar med karaktär av citrus och tallskog.

ABV: 6.2

Style Porter

Brewery Eskilstuna Ölkultur

Region Sweden


Handlinger

Informasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: