Harviestoun Ola Dubh 30

14 08 2011

Sort i glasset. Lite skum. Denne lukter Freia melkesjokolade. Et glimrende utgangspunkt 😉 Helt sort i glasset (Dubh betyr black på irsk, og sannsynligvis også på «gammelskotsk»). Smaker ganske så nydelig. Man får dette hintet (ganske stort hint, faktisk) av skotsk whisky. Samtidig er denne myk og rund i kantene. Bitterheten kommer i utgangen. Her er både litt røyksmak, litt vanilje, kaffe, brunt sukker og en anelse svidd gummi. Alt på en god måte. Ikke helt der oppe på toppen, men ganske nære.

Bryggeriet sier: Ola Dubh is a collaboration between Harviestoun Brewery and Highland Park, Distiller of the Year*. It is based on Harviestoun’s award-winning Old Engine Oil. With more than a stylistic nod to the classic Imperial Porters (and Stouts) of the nineteenth century, this deliciously rich, dark, 8% a.b.v. beer is the first ale to be aged in malt whisky casks from a named distillery and, with traceable casks and numbered bottles, the rest with genuine provenance. Ola Dubh will initially be available in three different expressions; the initial release will be of small batches aged in casks formerly used to mature Highland Park 12 Year Old, Highland Park 16 Year Old and Highland Park 30 Year Old. Further variants are planned for the future. Ola Dubh is, in the words of beer afficionado Owen D.L. Barstow: “The most interesting new British beer I have tried in years.”

ABV: 8

Style: Porter

Brewery: Harviestoun

Region: Scotland


Handlinger

Informasjon

3 responses

11 12 2011
Lars Marius Garshol

(1) Sjelden jeg har vært så uenig med deg. Dette er ett av verdens beste øl. Det går ikke an å gi denne 5. Med mindre du har en helt annen smak enn meg. Det er jo teoretisk mulig, selvsagt.

(2) Dette er ikke en old ale. Jada, RateBeer sier det, men det er feil. Old ale er omtrent det samme som barley wine. Dette er en porter av noen beskrivelse.

11 12 2011
Kjempetorsken

(1) Skal selvfølgelig rette opp dette 😉
(2) Rettet opp. Hadde også dette i notatene mine, men lot RB få forrangen…

40 kommer straks…

11 12 2011
Lars Marius Garshol

(1) Så flott! Legger straks inn rettelser på alle de andre ratingene som er feil også. 🙂
(2) Godt at vi er enige.

Ahhh… 40!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: