Sommerferie!

7 07 2011

Endelig er det klart for sommerferie!

Sommer, varme, fritid, sjø, sol, strender og øl. Eller? Hvor drar en ølblogger på ferie? Det åpenbare svaret er Belgia, Tyskland, England, Tsjekkia, USA eller et annet øl-land. Gjerne Norge, Danmark eller Sverige, for den saks skyld!

En ølblogger reiser ihvertfall ikke til sydligere land, der ølvalget står mellom Carlsberg, Heineken, Mythos og Efes…

Så hva gjør Kjempetorsken? Han velger faktisk et såpass utradisjonelt reisemål som Seoul i Korea! Ikke akkurat verdens ølmekka, sier du kanskje? Nei, det er nok riktig. Koreas ølmarked domineres av tre store aktører: Cass, OB og Hite. Ikke uventet lager alle tre relativt standard pilsnere, og de putter endatil ris i nesten alt ølet sitt…

Men alt er ikke bare sorgen, ølmessig sett. Som i de fleste land med litt begrenset tilgang på «godt» øl, har blant annet hjemmebrygging fått et godt fotfeste i Korea. På hjemmebrygger-nettstedet Homebrew Korea er det stor aktivitet. Derav følger også interesse og etterspørsel etter håndbrygget øl, og det tas stadig inn mer mikroøl til pubene i Seoul, spesielt fra USA.

Det finnes også flere bryggeripuber i Seoul. De aller fleste av disse brygger etter den tyske øltradisjonen, noe som tilsier at de hovedsaklig brygger pils, hveteøl og bokkøl. En pub som foreløpig har skilt seg ut er Craftworks Taphouse som åpnet i fjor. De får ølet sitt fra Kapa Brewery i Gapyeong, Gyeonggi-provinsen.

Jeg satser på å blogge litt generelt om Korea og øl i løpet av ferien. I mellomtiden ønsker jeg alle øltørste lesere en riktig God sommer!


Handlinger

Informasjon

4 responses

12 07 2011
Beer Sagas

God tur! Det skal bli spennende å lese ølreisebrev fra Korea!

20 07 2011
Egil

rekker du innom flere byer i Korea?

20 07 2011
Kjempetorsken

Er på øya Jeju nå og skal tilbake til Seoul i morgen natt. Usikker på om vi rekker flere byer. Vurderte Busan, men usikker på om vi rekker det.

21 07 2011
Egil

Busan har jo mange internasjonale insalg – SÆRLIG russiske, bl.a pga skipsverftene. Ellers anbefaler jeg å prøve mindre byer for opplevelsen av det «koreanske», – men usikker på om det er noen vinner øl-messig 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: