Valdres Gardsbryggeri Trøll

2 07 2011

Denne er laget i et begrenset opplag, spesielt laget for den årlige Trollrockfestivalen på Beitostølen. Valdres Gardsbryggeri er like kompromissløse som Nøgne Ø. De kjører sin helt spesielle linje med innslag av tradisjonsrikt norsk hjemmebrygg. Den tydelige smaken av norsk skog er fremtredende, og skyldes nok først og fremst tilsetningen av einer. Selvet ølet er søtlig i smaken, men har en nydelig balanse som gjør at det ikke er noe problem å drikke hele 0,75-liters-flasken alene. Denne dagen hadde jeg imidlertid en god fetter å dele med.

COMMERCIAL DESCRIPTION

Trøll er et øl brygget med einer eller brisk som vi sier i Valdres. Einer har vært brukt til ølbrygging fra gammelt av. Ølet er overgjæret slik som ale. Til oppskriften bruker vi 5 ulike typer malt for å få frem god og bred smak. Vi lager først et uttrekk av einer, fine toppskuddsgreiner vi har plukket i nærområdet. Etter at eineren har trukket nok, starter vi meskingen med maltblandingen. Når vi har fått ut smaken og sukkeret fra malten, koker vi inn humle. Til slutt kjøler vi ned vørteren og tilsetter gjær. I dette ølet bruker vi en fransk overgjær.

ABV: 4.7

Style: Ale

Brewery Valdres Gardsbryggeri

Region Norway


Handlinger

Informasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: