Bryghuset Svaneke Ale

24 06 2011

Svaneke Bryghus er et dansk bryggeri som ligger på Østersjøens perle, Bornholm. Øya er veldig kjent for sin nydelige natur, og kanskje litt kjent for sitt Svaneke Bryghus som under navnet Bornholmer Bryg brygger ufiltrert øl i mange varianter. Da de startet opp i 2000 var de blant de første mikrobryggeriene i Danmark, og har gjennom årene vunnet mange priser for sitt kvalitetsøl.

Svaneke Ale er mellombrun i fargen og tar seg godt ut i glasset. Et fint skum bidrar ytterligere til utseendet. Ved smaking åpenbarer det seg en herlig humlesmak. Smaken forbinder jeg først og fremst med den noe diffuse betegnelsen «pubale». Denne er blomsteraktig og fruktig i smaken. Overraskende fyldig til å være såpass alkoholsvak. Frisk men allikevel maltfull. Et meget godt brygg!

ABV: 4.6

Style: Amber ale

Brewery Svaneke Bryghus

Region Denmark


Handlinger

Informasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: