Cigar City Or Black Ale

19 06 2011

Bryggeriet Cigar City Brewing fra Tampa, Florida er regnet for å være verdens 4.beste bryggeri, rangert av nettstedet Ratebeer.com. Jeg har tidligere anmeldt søsterølet Either og gitt det en klar 6er. Denne får samme karakter og jeg skal her grunngi dette: Først og fremst ser den flott ut i glasset, sort med et fint mokkaskum. Lukten er overveldende: kaffe, mørkt tre og lakris stikker i nesen. Smaken er mangfoldig med sjokolade, kaffe og lakris som de mest fremtredende. Det som gjør dette ølet ekstra spesielt er den perfekte munnfølelsen. Det er en nytelse å ha dette ølet på tungen. En silkemyk munnfull med kraftige smaker. 11.2%? Umulig å gjenkjenne. Dette glir ned som en hvilken som helst øl i butikkstyrke. 6eren er udiskutabel!

High gravity black ale brewed with Ty Ty honey, copious amounts of hops and aged on toasted Spanish Cedar. Part 2 of a 4 beer collaboration between Cigar City, Hill Farmstead, and Grassroots. A note from Joey Redner: «The beers are basically black IPA’s brewed with lots of Citra, Mt. Rainier and Simcoe along with Ty Ty honey from North Florida aged on medium toast Spanish Cedar. There are different hop additions in the Hill Farmstead/Grassroots version (Or) and the 2-row base malt in the CCB version (Either) is replaced with Pilsner malt in the Vermont/Denmark version (Or). There are also some process differences which is one of the purposes of a collaboration; allowing breweries to learn from each other. The goal was to make two beers that were alike, but slightly different due to preferences in regional approach and access to ingredients. The four beers in this collaborative series will be named: Either, Or, Neither and Nor. Either and Or will release first and the other two will follow. Both Either and Or were brewed at CCB, but Neither and Nor will be brewed as single batches in both Vermont and Denmark.

ABV: 11.2

Style: Black IPA

Brewery Cigar City Brewing

Region United States


Handlinger

Informasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: