The Lost Abbey Angel’s Share Ale

18 06 2011

Port Brewing/The Lost Abbey har et godt rykte, og deres øl blir ofte verdsat høyt blant ølkjennere. Jeg har drukket to av deres øl før, uten å bli nevneverdig imponert. Det ble jeg ikke denne gangen heller … Jeg hadde riktignok store forventninger til denne. Barley Wines på rundt 12% er alltid spennende. Stilren flaske og champagnekork bidrar til å øke forventningene. Korken fjernes uten noe smell. Ikke et lite  fizz engang. Ølet er veldig tykt ved skjenking, og det lover jo også godt. Den er imidlertid helt uten karbonering. Greit nok. Smaken er veldig søt og ved siden av en tydelig ferskensmak kjenner man en vinøs portvinssmak. Denne kommer igjen i en tydelig druesmak. Ganske sur i munnfølelsen, samtidig som den har et søtlig preg. På meg virker den litt ubalansert i at den sure fruktsmaken ikke helt vil slippe taket. Jeg blir rett og slett ikke helt venn med denne.

Down in Kentucky and across the pond in Scotland, distillers who age their whiskeys for many years refer to the evaporation of the spirits from their barrels as “The Angel’s Share.” We couldn’t agree more. Our Angel’s Share is a barrel aged burgundy colored ale infused with copious amounts of dark caramel malt to emphasize the vanilla and oak flavors found in freshly emptied brandy barrels. Each batch spends no less than 6 months aging in the oak. The beer is available in 750 ml bottles and on draft at inspired locations. 

ABV: 12.5

Style: Barley Wine

Brewery The Lost Abbey

Region United States


Handlinger

Informasjon

2 responses

17 08 2011
The Lost Abbey, Angels Share |

[…] bloggere om denne: Kjempetorsken  Advertisement GA_googleAddAttr("AdOpt", "0"); GA_googleAddAttr("Origin", "other"); […]

25 08 2011
The Lost Abbey, Angels Share | World of Craftbeer

[…] Andre bloggere om denne: Kjempetorsken  […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: