Cigar City Either

18 06 2011

Cigar City Brewing er ansett for å være det 4.beste bryggeriet i verden. For de som er interessert så har Ratebeer.com rangert disse bryggeriene som topp 10 i 2011:

1 Three Floyds Brewing Company   
2 Founders Brewing Company   
3 Närke Kulturbryggeri   
4 Cigar City Brewing   
5 Brouwerij de Molen   
6 AleSmith Brewing Company   
7 Bells Brewery   
8 Russian River Brewing   
9 Great Divide Brewing Company   
10 Goose Island Beer Company

Dette er en helt fantastisk Imperial Stout. Sort i glasset med et tykt mokkaskum. Høy alkoholprosent tiliser lite skum. Ølet er søtt og smaker av honning , kaffe, sjokolade. Den er skarp samtidig som den har en rik fyldighet/søthet. Rett og slett et herlig øl. Dette er lørdagsgodt!

Bryggeriet har mye å si om dette ølet:
High gravity black ale brewed with Ty Ty honey, copious amounts of hops and aged on toasted Spanish Cedar. Part 1 of a 4 beer collaboration between Cigar City, Hill Farmstead, and Grassroots. A note from Joey Redner: «The beers are basically black IPA’s brewed with lots of Citra, Mt. Rainier and Simcoe along with Ty Ty honey from North Florida aged on medium toast Spanish Cedar. There are different hop additions in the Hill Farmstead/Grassroots version (Or) and the 2-row base malt in the CCB version (Either) is replaced with Pilsner malt in the Vermont/Denmark version (Or). There are also some process differences which is one of the purposes of a collaboration; allowing breweries to learn from each other. The goal was to make two beers that were alike, but slightly different due to preferences in regional approach and access to ingredients. The four beers in this collaborative series will be named: Either, Or, Neither and Nor. Either and Or will release first and the other two will follow. Both Either and Or were brewed at CCB, but Neither and Nor will be brewed as single batches in both Vermont and Denmark.

 

ABV: 11.2

Style Imperial Stout

Brewery Cigar City Brewing

Region United States


Handlinger

Informasjon

Ett svar

1 08 2011
Cigar City Or Black Ale « Kjempetorskens ØL-blogg

[…] 4.beste bryggeri, rangert av nettstedet Ratebeer.com. Jeg har tidligere anmeldt søsterølet Either og gitt det en klar 6er. Denne får samme karakter og jeg skal her grunngi dette: Først og fremst […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: