Ægir Maibokk

28 05 2011

Bokkøl er et maltrikt, undergjæret øl. Det sies at øltypen stammer fra den tyske hansabyen Einbeck i Niedersachsen, der Einbecker Brauhaus bruker betegnelsen ur-bock om sitt bokkøl. Normalt er bokkøl svært mørk, men i Tyskland brygges det også lysere sorter. Bokkøl sies å være et godt supplement til desserter og spesielt bløtkake fremheves ofte som en god match til dette ølet. Jeg har ikke prøvd det selv, men ølbloggeren Høyt Skum videotestet kombinasjonen på selveste 17.mai.

 

Gyllenbrun i glasset med et tykt skum. Lukter friske grønne epler. Søt i smaken, hovedsakelig maltsødme. Samtidig smaker denne friskt og fint, selv om man kjenner alkoholen ganske godt. En fin, varmende følelse.

Tilgjengelighet: Schouskjelleren Mikrobryggeri

ABV: 8

Style Bock

Brewery Ægir Bryggeri

Region Norway


Handlinger

Informasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: