Erdinger Urweisse

19 05 2011

En av de aller mest kjente hveteøl-typene, brygget i god gammel bavarisk tradisjon. Om Pale Ale og India Pale Ales er estetiske nytelser i glasset, så er neimen ikke hveteøl mange hakk dårligere. Normalt skulle jeg hatt dette ølet i det klassiske, høye hveteølsglasset. Det hadde jeg dessverre ikke for hånden på denne smakingen. Ølet tar seg allikevel godt ut med sitt fyldige skum og den lyse, litt tåkete kroppen. Godt er det også. Hveteøl sies å være en typisk sommerdrikk, og matmessig skal det passe godt til fisk, skalldyr, fugl og andre lette sommerretter. Ølet er både fruktig og tørt på samme tid og oppfattes som både smakfullt og tørsteslukkende.

COMMERCIAL DESCRIPTION

A cause for celebration among weissbier fans!
A particularly strong, spicy aroma, a distinctive yeast flavor and an unmistakable top-fermenting beer profile – these are the characteristics of ERDINGER’s new family member in good old Bavarian tradition. The recipe for Urweisse dates back to the brewery’s founding days over 120 years ago. It owes its distinctive, traditional weissbier flavor to a special malt, a different hop variety and a special yeast.
And as appearance is just as important, Urweisse has been given its own special look – which will especially please all friends of the «good old Bavarian tradition». The label features the historic «Beautiful Tower» of Erding. The Euro bottle and original glass awake memories of days gone by. The new crate is also particularly eye-catching with its historic wooden look and «scorched» lettering.
Best is to simply taste it for yourself! ERDINGER Urweisse is available in Bavaria from January 1, 2008 and from February 1 in Baden-Württemberg. Presentation cartons are available in the ERDINGER Fan Shop from January onward.

ABV: 5.2

Style Hefeweiss

Brewery: Erdinger Weissbräu

Region: Germany


Handlinger

Informasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: