Fullers ESB

16 05 2011

Når man nærmer seg 1.000 øl kan det fort bli vanskelig å holde tritt med hvilke øl man har drukket og ikke. Da finner man ofte ut at øl som man har drukket et uttall ganger ikke engang har blitt anmeldt på bloggen. Slik som med Fullers ESB.  En ganske standard Bitter som jeg liker veldig godt. Denne lukter engelsk pub, og det er vel en av de mest vanlige engelske pub-ølene. Smaker av søt karamell og har en fyldig og fin smak. Litt blomsteraktig og en anelse bittert, men hovedinntrykket er søtt. En typisk engelsk pub-øl. Forholdsvis godt karbonert.

COMMERCIAL DESCRIPTION
Pasteurised.
First brewed in 1971. Ingredients: Pale Ale malt, Crystal malt and Maize; Target, Challenger, Northdown and Goldings hops.
Brewed at 5.5% ABV in cask and 5.9% ABV in bottle, ESB is a true liquid legend, and should be savoured as such.
ESB has a wonderful rich mahogany appearance. Taking in the nose, the beer is bursting with cherry and orange, balanced by soft malty toffee and caramel notes. The flavour delivers everything you would expect from such a full-bodied ale. The unique blend of Northdown, Target, Challenger and Goldings hops imparts grassy, peppery notes on the tongue along with intense citrus fruit characters of grapefruits, oranges and lemons. The blend of Pale Ale and Crystal malts in the brew give a biscuity, toffee element to the beer. A smooth, mellow bitterness lingers on the palate to give a superbly satisfying finish.

ABV: 5.9

Style Premium Bitter

Brewery: Fullers

Region: England


Handlinger

Informasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: