Mikkeller Koppi Coffee IPA

10 05 2011

Ser ut som std IPA i glasset, og man kan lure på hvor kaffen har tatt veien. Vinksperten Svein Lindin sier på sine foredrag at mange har problemer med å skille hvitvin fra rødvin når de ikke kan se fargen på vinen de drikker. Jeg fikk lignende asossiasjoner da jeg drakk denne fordi den tydelige kaffesmaken ikke harmonerte med den lyse IPA-fargen i glasset. Dette er på en måte en variant av en av de nyere ølsortene, Black IPA. Der brukes mye mørk malt som ofte gir asossiasjoner til kaffe.  Ølet er fint balansert i forholdet humle og malt og den litt særegne miksen av humle og kaffe er slett ikke ueffen. Det fungerer faktisk veldig godt.

Mikkeller sier: En kaffe-IPA brygget på: vand, malt, havreflager, humle (Tomahawk), kaffe (økologisk Guji Natural fra Sidamo, Etiopien) og gær.

ABV: 6.9

Style India Pale Ale

Brewery Mikkeller

Region Denmark


Handlinger

Informasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: