Dugges Terrassens Weiss

8 05 2011

Dette er et øl brygget av Dugges Ale- & Porterbryggeri spesielt for Linnéterrassen, Lille Linné og Ølstugan 1892 Tullen. På disse stedene serveres også Ocean Ölstugan Tullen Red Ale som også er spesiellaget. Disse tre serveringsstedene har samme eier, og Mattias Jacob og broren hans har skapt tre spennende etablissementer i Gøteborg. Linnéterrasen serverer kortreist gourmetmat og har en nydelig uteterrasse som nylig ble kåret til Gøteborgs beste uteservering i gratisavisen Metro. Her er det ofte fullt hus! Lille Linné som ligger i etasjen under er en hyggelig bar som også serverer mye svensk mikroøl, inkludert de to spesialølene. Vi spiste like godt full middag på Linnéterrassen for å teste ølet.

 

Til forrett bestilte vi den tradisjonelle svenske retten SOS, Sild, Ost og Smør, som her bestod av tre forskjellige sild, knekkebrød, nykokte poteter, rørt smør og finhakket, rå løk. Svenskene er flinke med sild, sannsynligvis flinkere enn vi nordmenn er.

En perfekt start på det som skulle vise seg å bli et perfekt måltid.

Til hovedrett ble det havkatt med nypoteter og sjøkreps. Litt rotete på tallerkenen og sjøkrepsen hadde nok fått et minutt for lang tid på grillen, men totalt sett var det en god smaksopplevelse. Hveteøl til fisk slår sjelden feil, og her var det fulltreff!

Til «dessert» tok vi like godt en ny øl!

Og selve ølet:

Fantastisk godt til de rettene vi fikk servert! En nydelig fløyelsmyk smak som rundes av med en fin bitterhet. Mattias Jacob fortalte at han hadde ønsket seg enda litt mer bitterhet i dette ølet, så det er ikke umulig at det kommer en justert versjon etterhvert.  Man kjenner allikevel at det er mye humle her. Selv om hovedinntrykket er at dette er en søt øl, får man en fin bitter ettersmak.  Her innrømmer jeg å ha gitt et ekstra terningøye for initiativet til Linnéterrassen.

ABV: 5
Style: Hefeweissen

Brewery Dugges Ale- & Porterbryggeri

Region Sweden


Handlinger

Informasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: