Messrs Maguire

24 04 2011

O’Connell Bridge,
Burgh Quay,
Dublin 2,
Ireland

tel: 01 670 5777
epost: info(a)messersmaguire.ie
I en bygning med en lang historie holder bryggeripuben Messrs Maguire til. Utenfra ser den liten ut der den ligger litt i skyggen av store kontorbygg, rett ved elven Liffys bredd. Men når man først kommer inn ser man at lokalet er større enn det er ut til utenfra. Det strekker seg over 3 etasjer med pub-bryggeriet på gateplan. Puben har koselige sittegrupper med et klassisk, britisk pubinteriør. Faktisk har den enkelte svært imponerende detaljer dersom man tar en nærmere kikk.
Her vises sport på store skjermer når det er noe å vise, og de fleste som var innom kom faktisk for å se på TV denne formiddagen. Ønsker du deg litt mer ro har Messrs Maguire tenkt på det også. I Old Library Bar kan du lese aviser eller bøker mens du nyter din pint eller en god whisky. Irske puber har alltid et godt whiskyutvalg, og irsk whisky er kjent for sin bløte og milde smak.
Betjeningen er vennlig og hjelpsom, og gjør gjerne det lille ekstra som gjør at du føler deg velkommen som gjest. På de britiske øyer er det god tradisjon å hilse gjestene både når de kommer og når de går. En tradisjon som blir holdt godt i hevd her på Messrs Maguire. Slikt kan man gjerne lære av i Norge, også.
Som nevnt er Messrs Maguire en bryggeripub og de lager flere øltyper i sitt pubbryggeri, som kan beskues i første etasje.
Et godt tips hvis man ønsker å smake på alle øltypene i en bryggeripub, er å be om et «Taster set». Da får du en tredjedels eller fjerdedels pint av hver øl servert på ett brett. Mye bedre enn å tyne seg igjennom 5 Pints på ett besøk. Da ender kvelden ofte tidlig…
På Messrs Maguire har de et flott brett som rommer alle de fem øltypene de har på fat. Ved hvert glass kan du lese fakta om de forskjellige øltypene, så som opprinnelse, kjennetegn, alkoholprosent og smaksnyanser. Svært informativt!
Ved vårt besøk hadde de 5 egne øl på fat (trykk på linkene for å se anmeldelse av hver øl):
I tillegg har puben et ganske standard utvalg av øl, inkl. Guinness.
Blir du sulten har puben et meget godt kjøkken. Her finnes både standard pubmat og litt mer forseggjorte retter, og Messrs Maguire kaller seg med rette en «Gastropub». Mange av matrettene er forøvrig laget med husets eget øl som ingrediens.
Et sted du ikke bør la være ubesøkt i Dublin!

Handlinger

Informasjon

Ett svar

3 04 2013
Flere Dublin-tips! |

[…] har tidligere skrevet om pubene The Porterhouse og Messrs Maguire og litt generelt om Dublin uten Guinness her på bloggen. Etter å ha besøkt Dublin igjen i […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: