Ægir Påskesol!

3 04 2011

Den store Påskeøltesten…?

Dette skulle egentlig vært den store Påskeøl-testen på Kjempetorskens ØL-blogg. Men hvor har det blitt av all påskeølen? Butikkene har vært fulle av påskemarsipan, påskebrus og gule servietter og stearinlys i flere uker nå. Men ingen påskeøl?

Det viser seg faktisk at det er svært få bryggerier som produserer påskeøl i år. Foreløpig har vi bare kommet over Ægir sitt! Norske bryggerier har jo ellers ikke latt en slik sjanse gå fra seg, så dette er ganske overraskende.

EDIT: Nøgne Ø har annonsert at de brygger påskeøl for påsken 2012! Vi gleder oss! Ellers fant jeg en nydelig påskeøl på Oslo Mikrobryggeri!

Dette er imidlertid et deilig og mildt påskeøl av typen dortmunder/helles. Lys og litt tåkete farge med en lekker skumtopp. Går sannsynligvis godt til det meste av mat og kan meget godt nytes alene også. Ægir sier selv:

Snart kjem våren der alt vakne og sprett til liv, påskeliljer og pusekattar, og ikkje minst Påskesol. Nyt dette lyse ølet som ein forfriskande del av våren din. God Påske!

Tilgjengelighet: Meny Grønland

ABV: 4.7

Style: Dortmunder/Helles

Brewery Ægir Bryggeri

Region Norway


Handlinger

Informasjon

6 responses

4 04 2011
Steinmb

Kan ikke si at jeg har noen gode erfaringe med «påskeøl», har hatt følelsen at mange bryggeriene bruker mere tid på å designe boksene vinterøl, påskeøl, vårøl, sommerøl, høstøl, mørketidsøl, enn på å lage et godt øl.

Fint å lage sesongøl men synes at det egentlig bare skulle bety at du får tak i det i en tidsperiode noe som er en spennende måte å teste ut nye øltyper. Så for min del kan vi ha, Juleøl + sesongøl (navn og design av boks/lable driter jeg i).

8 04 2011
Kjempetorsken

Enig i at «Påskeøl» tradisjonelt ikke har vært så veldig spennende. Bryggeriene må gjerne lage sesongøl, men da bør de gjøre det litt mer spennende enn f.eks Grans gjør. Hva er forskjellen mellom Grans Bare, Grans Premium, Grans Grilløl, Grans VM-øl Grans ditten og Grans datten?
Nå har riktignok Grans sluttet med Påskeøl, men poenget gjelder vel alle de norske industribryggeriene.

5 04 2011
Knut Grøttland

Ja, dette var tynne greier. I Sverige kom det ~20 påskeøl fra fjern og nær på systemet 1. april.

Skal på lanseringsfest for Jacobsen Påskeøl på fredag, så vi får se om den dukker opp på polet litt etter det.

8 04 2011
Knut Grøttland

Edit: Litt research viser at den ikke dukker opp på det norske monopolet.

8 04 2011
Kjempetorsken

Denne har jo «butikkstyrke», så den burde jo i realiteten være tilgjengelig ganske bredt?

15 04 2011
Ægir, Påskesol (4,7%) |

[…] var ikke dette det helt rette ølet for meg. Det passer imidlertid bedre for andre. Mine kollegaer Kjempetorsken og Tommy har eksempelvis ratet den noe høyer enn […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: