Amundsen Bryggeri & Spiseri

17 02 2011
Stortingsgaten 20 (inngang Roald Amundsens gate), 0161 Oslo

web: www.amundsenbryggeri.no

epost: post(a)amundsenbryggeri.no

Torsdag 16.februar åpnet Oslos 3.mikrobryggeri, Amundsen Bryggeri & Spiseri, med den mest sentrale beliggenhet du kan  tenke deg. Et mursteinkast fra både Rådhuset og Karl Johan. Omkranset av «konkurranse» på alle kanter. I dette området ligger det nemlig profilerte og anerkjente spise- og drikkesteder på rekke og rad. Det er absolutt ingen ulempe for Amundsen!

Amundsen har engasjert det anerkjente firmaet Andy Thornton for å innrede puben i god gammel pubstil, og man må jo bare konkludere med at det var vellykket. Et stilig lokale på alle måter.

Forhåndsomtalen fra Amundsen ga klar beskjed om at her skulle det satses på øl: 25 tappelinjer, et løfte om egenbrygget øl, øl fra inn- og utland på flaske og fat og endog Norges første ølkjeller med vellagret årgangsøl! Her har man mye å leve opp til, og det var derfor med store forventninger vi møtte opp kl 17.00 til «førpremiere» på Amundsen.

Vi var heldige/smarte som møtte opp allerede kl 16.50. Da fikk vi sitteplass! Amundsen hadde  nemlig invitert omtrent 3-4 ganger så mange gjester som Amundsen hadde (sitte) plass til, så de første to timene var det hva man vil kalle «crowdy». Men hva betyr vel det, gratis øl og akevitt er det ikke hver dag man blir tilbudt. Den største skuffelsen var at de ikke hadde egenprodusert øl på kran. Men, ølet er klart til Ski-VM, som jo er neste uke, så her har de i det minste ordene sine i behold (halloooo Grünerløkka «Brygghus», hvor blir det av ølet deres?).

Men, bevares, her var det allikevel mye bra øl på «tap»:

Konsulent for ølutvalget har vært Espen Smith! Da blir det jo bra! Espen Smith stod forøvrig i døren og tok imot gjestene!

Min kone var ekstra glad for å se sin favorittbartender (ex-Venterommet på Oslo S) bak bardisken. Hun var allerede «hjemme»!

Vi har nevnt ølkjelleren, og vi kommer tilbake til denne på et senere tidspunkt. Dette var ikke dagen for å utforske denne.

Og til VM blir altså det egenproduserte ølet klart: VM-øl, Bokk og Pale Ale, så vidt vi kunne se.

Amundsen har også «Spiseri» i navnet, og vi fikk noen eksempler på hva de kan tilby denne åpningsdagen. Riktignok i form av tapas og kanapéer, men nydelig tilberedt! Vi gleder oss til å se menyen! Vi skal ikke konkludere for mye etter førsteinntrykket fra åpningskvelden, men potensialet er meget stort for Amundsen! Vi er ikke snauere enn at vi åpner med en 6er for dette stedet. Vi vektlegger da beliggenhet, ølutvalg og potensialet for denne puben. Når de store vinduene åpnes ut til gaten i juni skal vi være de første til å nyte en årgangsøl i solsteken foran rådhuset (morn, morn, Fabian!)

Vi kommer imidlertid tilbake! Da vil vi legge stor vekt på Amundsens husøl, så får vi se om sekseren består!


Handlinger

Informasjon

16 responses

18 02 2011
Bråsj

25 tappelinjer?

Gåsj!

18 02 2011
Kjempetorsken

Intet mindre! Laaang bardisk 😉

18 02 2011
hdsc

Dette lyder godt! Jeg stikker innom en tur for fersk Pale Ale når den er klar!
Jeg hører også rykter om Thomas Hardy’s Ale! En av de siste sjansene til å smake en av »verdens beste øl», ettersom produksjonen ble nedlagt i 2008.

18 02 2011
Tarjei

Ikke Nøgne Ø eller Haandbryggeriet på fat? Høres ut som hr. Smith har vært konsulent:-(

18 02 2011
Kjempetorsken

Nei, skuffende nok, Tarjei! Det burde være selvskrevent i enhver pub av dette formatet. Vi får presse på, så kommer det nok.

18 02 2011
Tarjei

Det meldes om tre tappetårn med Nøgne Ø og to med Haandbryggeriet. Det var sikkert ikke enkelt å få full oversikt i trengselen;-)

18 02 2011
Kjempetorsken

Ja, jeg forhørte meg litt og fikk høre at det stemmer! Det var vanskelig å skaffe seg oversikt i går, ja. Jeg har sjelden vært i en så full pub.
Som en av initiativtagerne sa det: -«det virker lite og trangt her nå, men vi vet at det er stort. Det ser vi hver gang vi får husleieregningen!».

20 02 2011
Knut Grøttland

Undres over grunnlaget for å ha Sol og Hansa oppi det hele. Noen som har en formening om prisnivået på øvrige godsaker enda?

21 02 2011
Kjempetorsken

Hansa er hovedleverandør av øl på Amundsen. Det er derfor de blant annet har Waldemars på tap. Hansa importerer muligens Sol også?

27 02 2011
Gustav F

Nå har jeg vært på Amundsen et par ganger. Første gang var dagen etter åpning og andre gang samtidig som det var åpningsseremoni litt borti gata. Da gikk jeg vel glipp av VM-ølet på tap med en times tid, eller noe slikt.

Ølutvalget er godt og grundig, men kanskje litt kjedelig. Her håper jeg at noen måneders drift med oppbygging av spesialiteter kan hjelpe litt.

Men, det var egentlig servicen jeg skulle skrive noe om. Den er, kort sagt, under en hver kritikk. Første gang satt jeg ved baren og fikk hjelp av en oppmerksom bartender, men et spørsmål om hvilken batch de hadde av Two Captains endte opp med ei flaske som ble tatt ut, nøye studert mens den ble rotert og etterpå servert til meg. Nå er ikke jeg den som klager mest over gjær i ølen, men slikt bør ikke skje.

Andre gangen var vi tre personer som skulle spise og drikke. En servitør som var både nyansatt og inkompetent ga oss «hjelp». Selv når vi pekte på øl i lista og sa hav det het fikk vi feil. Ei bestilling på en karaffel med rødvin endte med et glass og drikke tok 20 minutter å få til bordet. Det siste så ut til å være et generelt problem i hele restaurantdelen.

Her trengs det solid skjerping.

28 02 2011
Bråsj

Imponerende liste over øl. Masse spennende og helt klart et sted en entusiast vil besøke. Men ut i fra det Gustav F beskriver blir jeg litt skuffet. Et sted som satser så hardt på utvalg bør ha et entusiastisk personal! Jeg skal besøke denne baren snart, fordi de har så mye spennende.
Etter å ha nytt en del overgjæret øl er jeg av den som gjerne heller i hele «stasen» på slutten, men enig med Gustav igjen, dette bør kunden bestemme, og ikke minst bartenderen bør vite.

4 04 2011
Bård

Var en tur på Amundsen sist torsdag og oppdaget noe jeg ikke kan se har vært kommentert tidligere.
Amundsen stiller med 3 ( i hvert fall 3 da jeg var der ) dagens øl til halv pris.
Jeg var så heldig at et av mine favorittøl Yeti fra Great divide gikk for 49 i stedet for 99.

8 04 2011
Bård

Jeg må nesten få korrigere meg selv, da jeg var innom her 7/4 var det ingen Dagens øl, og da min kamerat var her dagen fr var det heller ingen…

8 04 2011
Audun

Jeg må si meg helt enig med Gustav F. Betjeningen på stedet er regelrett kunnskapløs og uinteressert. Utrolig skuffende for et sted med så mye god øl. Da burde man fokusert på å ansette folk med interesse for og kunnskap om øl. Jeg har ikke spist der, men å bestille øl i baren er en prøvelse i seg selv.

12 04 2011
Amundsen Bryggeri & Spiseri sentrum oslo | Restaurantanmeldelser

[…] Kjempetorsken mener Amundsen Bryggeri byr på mye godt mikrobrygget øl men testet ikke menyen. Skuffet over treg service. Gir stedet karakter 5/6. […]

25 02 2014
Lars

Et enestående sted !

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: