Guinness Extra Stout

6 06 2010

Flaskeversjonen, servert i romtemperatur.
Etter å ha drukket et tresifret antall kalde Guinness’er både i Oslo, London og, ikke minst, under et par turer til Dublin, få jeg høre at «ekte irer» ikke drikker kalde Guinness-pints. De bestiller heller en Guinness «off the shelf». Dette gjelder visstnok spesielt den eldre generasjonen som synes at den «moderne» Guinness’en, avkjølt og servert fra fat og tilsatt nitrogengass, ikke er en ekte Guinness. De ville ha Guinnessen sin i sin opprinnelige form, altså romtemperert.
Jeg vil derfor anta at du får en viss form for anerkjennelse dersom du går inn i en irsk pub og ber om en Guinness «off the shelf».

Derfor måtte jeg gjøre en egen anmeldelse av Guinness Extra Stout «off the shelf».
Hva er så forskjellen? Jeg tok en romtemperert Guinness på en fin sommerdag på sørlandet, og jeg forventet vel egentlig ikke den store forskjkellen. Det fikk jeg heller ikke. Muligens var det en litt kraftigere aroma, men slik er det jo alltid med romtemperert øl kontra kald øl. Det var definitivt Guinness.

ABV: 5

Style Stout

Brewery Guinness

Region Ireland


Handlinger

Informasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: