Pilsner Urquell

11 04 2009

Skal man først drikke pils, så bør det være Pilsner Urquell. Jeg har ihvertfall ikke funnet en pilsner som er  like smaksrik og god som denne. Den brygges fremdeles etter originaloppskriften fra 1842, og det er spesielt den karakteristiske Saaz-humlen som setter sitt smaks-stempel på denne.

Akkurat denne pinten med Pilsner Urquell drakk jeg på The White Horse i Parsons Green i London. Det er en av Englands mest anerkjente puber, med flere «Pub of the Year»-anerkjennelser! De har til enhver tid et glimrende utvalg av «real ales», så jeg skjønner egentlig ikke hvorfor jeg bestilte denne. Pilsner Urquell finnes jo overalt. Mulig noen kjøpte den til meg? Uansett var det en av flere oppladningsøl foran en fotballkamp mellom Chelsea og Bolton.

Uansett er dette en kraftig og smaksrik pils med fin fylde. Det har en fin bitterhet og en herlig ettersmak som varer lenge.

ABV: 4.4

Style: Pilsner

Brewery: Plzensky Prazdroj

Region Czech


Handlinger

Informasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: