Guinness

3 08 2008

Guinness skal garantert ha æren for å ha rekruttert mange øl-elskere over til «craft beer». I Norge er Guinness bredt tilgjengelig, den er så langt fra pils du kan komme i farge, og ihvertfall et godt stykke unna når det gjelder smak. Som inngangsport til smakfull øl egner den seg derfor utmerket. Jeg vet, for jeg har gått den stien selv.

Forøvrig er Guinness ikke minst en gedigent markedsførings-suksess. En god historie rundt Arthur Guinness og et fantastisk produkt (finnes det egentlig noe penere enn et glass med Guinness?) har skapt en internasjonal suksess. Absolutt ikke ufortjent. Jeg nyter gjerne en Guinness, og heldigvis er den tilgjengelig de aller fleste steder. Hvorenn du er i verden. Jeg vil påstå at av masseproduserte øl er Guinness den mest smakfulle og mest karakteristiske av dem alle. Den har en nydelig røstet smak og en fin fylde, til tross for at alkoholprosenten bare ligger på rundt 4,7-5%. Det karakteristiske nitrogen-skummet har også hjulpet Guinness til å bli et ikonisk øl på verdensmarkedet. Igjen: fullt fortjent!

Og til alle blødmene om at du kan «spise Guinness med kniv og gaffel»: en Guinness inneholder færre kalorier enn Ringnes pils!

ABV: 4.1

Style Stout

Brewery Guinness

Region Ireland


Handlinger

Informasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: