St Patricks Day-konkurranse!

20 02 2013

Everyone’s Irish on March 17th.

 

17.mars feires St Patricks Day! Saint Patrick’s Day (eller Lá Fhéile Pádraig som det heter på irsk), er irenes nasjonaldag. Den opprinnelige katolske minnedagen er nå mer en festdag for å feire irsk kultur. Saint Patrick (år 387–461 e.kr) hadde tilhørighet til den historiske oldtidsbyen Downpatrick i Nord-Irland. Det irske navnet på byen er nå Dún Pádraig og betyr Patricks festning.

St Patrick’s Day feires først og fremst i Irland og Storbritannia, men ettersom irene er et ferdendes folk, feires nå St Patrick’s Day nær sagt over hele verden. Ikke minst i USA hvor det bor mange etterkommende etter irske utvandrere. Her er 17.mars en av de dagene i året det konsumeres mest alkohol, og er følgelig en travel dag for pub- og restaurantbransjen. I mange byer blir det avholdt parader, og alle irske puber i verden med respekt for seg selv ferier St Patricks Day.

Konkurranse

Mange norske puber har også arrangementer på St Patricks Day og for å ikke skille deg ut bør du være riktig kledd for dagen. Kjempetorskens ØL-blogg hjelper deg med klesvalget og lodder ut denne flotte St Patricks Day/Guinness-hatten til én heldig vinner som svarer riktig på spørsmålet nedenfor:

stpatricks

Svaret må være oss i hende innen søndag 3.mars, slik at den heldige vinneren får hatten i god tid før St Patricks Day!

 


Handlinger

Informasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: