Cafe Sara

1 12 2012

Hausmannsgate 29, 0182 Oslo
tel: 22 03 40 02

web: http://www.cafesara.no/

Jeg besøkte Cafe Sara første gang for litt over to år siden. Den gangen hadde de et bedrøvelig ølutvalg og  jeg konkluderte med at  -«Her er det rom for forbedring!»

cafesara2

Og forbedring har det virkelig blitt! I dag finner man en ølmeny på Cafe Sara som ikke mange andre puber i Oslo kan vise til. Et særdeles godt utvalg av norsk håndverksøl og et gjennomtenkt assortement av importerte øl innen alle sjangere. Til og med gode belgiske øl, Geuze og fire typer Cider er det blitt plass til på et omfattende ølkart.

Daglig leder Murat Karakuyu forteller at de får gode tilbakemeldinger fra kundene på det utvidede ølutvalget. Fremdeles er det gul pils det selges mest av, men Nøgne Øs IPA og Pale Ale selger også meget godt. De anbefales gjerne av personalet til Cafe Saras grillretterer og mexikanske retter. Saison anbefales for de som velger lyse kjøttretter og salater, og Murat forteller at de får gode tilbakmeldinger fra kundene på disse kombinasjonene.

Spesialstouts som Midtfyns Gleipner og Hr.Fredriksen selger ikke så godt som de hadde håpet. Dette er jo kraftige Stouts på rundt 10% som gjerne kan deles mellom en vennegjeng på 4-5 personer foran Cafe Saras koselige peis en kald vinterdag.  Bare et tips 😉 Nordmenn er jo generelt (og helt uten grunn) skeptiske til mørkt øl, og mytene om «tungt og fyldig» har fulgt øl som Guinness og Joda, det finnes tunge mørke øl, men det har lite med fargen å gjøre. Lyse øl kan også være «tunge». Mørkere øltyper er enkelt og greit laget med malt som har blitt ristet over varme og blitt mørkere. Skumlere er det ikke.

Vil du se hele ølmenyen til Cafe Sara kan du laste den ned her: ølkartcafesara

Murat Kurakuyu forteller at Cafe Sara har fått hevet sin status blant gjestene og at stedet har fått et løft etter at de introduserte den nye ølmenyen. Det er hyggelig å høre. Det morsomste i mine øyne er selvfølgelig at endringene i ølutvalget delvis er gjort på bakgrunn av mitt blogginnlegg fra 2010.

Jeg har ingen problemer med å oppgradere Cafe Sara til en solid femmer:

5


Handlinger

Informasjon

4 responses

28 04 2011
Cafe Sara oslo | Restaurantanmeldelser

[…] Kjempetorsken mener Cafe Sara har et dårlig ølutvalg og lite servicevennlig betjening. Gir terningkast 2/6. […]

2 10 2011
Nidveg

En av de første pubene jeg dro til da jeg fylte 18, ifølge med klassekamerater fra Elvebakken VGS. Da vi presenterte leg, viste det seg at bartenderen ikke kunne dette med aritmetikk, og etter mye omregning ble vi til sist fortalt at det var 19-årsgrense på Cafe Sara den dagen. Makan til skitservice skal du leite lenge etter.
Etter den dagen erklærte vi Cafékontoret for vår stampub, og la igjen ganske godt med kroner i kassa der med tiden. Café Sara skal jeg aldri tilbake til, uansett hvor lenge det måtte være siden jeg fylte 19.

1 12 2012
Morten

Jeg bor i Hausmannsgate 19 og hadde ikke tatt turen til Sara på en stund. For et par uker siden tok jeg turen innom etter å ha vært på Øltorget. Ble veldig positivt overrasket. Var jo klar over at her var det Nøgne Ø osv, men nå var det blitt veldig hyggelig å kjøpe øl her. Så om det er din fortjeneste må jeg bare takke og bukke 🙂 Kjempestas å sitte i en pub rundt hjørnet og drikke en Odin på fat!

21 10 2014
Cafe Sara | Høyt Skum - Livet er for kort for å drikke dårlig øl

[…] ølblogger Kjempetorsken i 2010, men tonen (og utvalget på stedet) endret seg dramatisk da han igjen besøkte stedet i 2012. Nå fremstår Cafe Sara mer interessant enn noen gang, med hovedfokus på norsk øl fra […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: