Nøgne Ø Funky Geyser

26 11 2012

På etiketten står det: «Dette ølet er en infeksjon. En infeksjon av et lite encellet monster som heter brettanomyces. Dette lille «sjarmtrollet» lager en fantastisk funky smak. Noen synes det smaker stall av slikt øl, andre assosierer lukten med våte sokker. I tillegg har ikke denne krabaten problemer med arbeidslysten, og gjærer i månedsvis -eller åresvis. Denne gjæringen resulterer i et høyt karbondioksidtrykk. Så høyt at ølet faktisk kommer ut av flasken som en geysir! Pass derfor på å ha glasset klart når du åpner denne».

Jeg var nesten litt skuffet når den forespeilte geysiren uteble… Karboneringen var det imidlertid ingenting å si på, se bare på den flotte skumtoppen jeg fikk i glasset! En svak syrligsøt duft var merkbar gjennom skummet, men jeg fikk ikke inntrykk av noen kraftig aroma. Selve ølet har en slags sursøt smak. Søtt fra brettanomycesgjæren og en fin, søtlig humlesmak. Humlen er faktisk veldig tydelig tilstede i smaken og gir en fin balanse i ølet. Surøl er jo en ganske særegen øltype, men er du ubevandret i denne sjangeren kan Funky Geyser være en fin inngangsport til denne spennende øltypen. Det er nemlig ikke helt tilfeldig at surøl verdsettes svært høyt blant mange av de som har drukket endel øl og verdsetter smaksrikdommen man finner her. Humleinnslaget er nevnt, og dette ølet har en fin syrlighet med smak av sitrus og eplekart. Sursøt. Ettersmaken er overraskende kort. Litt tørrhet i munnhulen og et avsluttende syrlig stikk på tungen er alt. Men det holder godt!

ABV: 5

Style: Sour ale

Brewery: Nøgne Ø

Region: Norway


Handlinger

Informasjon

2 responses

26 11 2012
John A.

Spennende! Er denne tilgjengelig på polet nå? Jeg finner den ikke på polets nettsider i skrivende stund.

26 11 2012
Kjempetorsken

Kommer sikkert i desember.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: