Nøgne Ø 100% Peated

25 11 2012

Ifølge bryggeriet er dette ølet nesten udrikkelig. Etiketten er tydelig merket med «Almost undrinkable». Det er laget på 100% Scottish peat smoked whisky malt, altså torvrøkt malt som normalt brukes i whiskyproduksjon. Den har en intens røkaroma som altså, ifølge bryggeriet, gjør dette ølet tilnærmet udrikkelig. På etiketten anbefales det å blande den med mørke øl, eller bruke den som marinade eller tilsetning til mat.

Den kommer i en 0,25 l flaske, slik flere av de mer ekstreme Nøgne Ø-ølene gjør: Dark Horizon, Red Horizon, Sweet Horizon og de fatlagrede versjonene av Imperial Stout og Sunturn Brew.

Jeg anbefaler å drikke den. Joda, den er svært spesiell, men den er langt fra udrikkelig. Dersom du har smakt røykøl før, f.eks fra Bamberg, så vet du litt om hva du går til. Forskjellen er at 100% Peated er langt kraftigere i røksmaken! Dersom du har smakt Laphroig whisky vet du omtrent hva som er i vente. Forskjellen er selvfølgelig at dette er øl. Her er en generøs maltsødme som utligner mye av røksmaken. Dermed får den forholdsvis kraftige røken endel «motstand» og står ikke frem som veldig overdøvende. Utvilsomt drikkbart!

ABV: 8.5

Style: Smoked

Brewery: Nøgne Ø

Region: Norway


Handlinger

Informasjon

2 responses

25 11 2012
gjjgkgk

Denne er jeg nødt til å teste.

25 11 2012
Kristoffer Karlsen

Hørtes god ut. Kommer den på polet eller bare på Vika/Valken?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: