Nøgne Ø Julesnadder 2012

6 11 2012

Her kommer en liten forsmak på årets juleøl!

Årets Julesnadder fra Nøgne Ø er brygget med belgisk gjær, i tillegg til at det er foretatt enkelte små endringer i oppskriften. Denne er forholdsvis identisk med Julesnadder 2011, men den anmeldte jeg ikke i fjor. Jeg publiserer derfor dette som et nytt øl i forhold til Julesnadder 2010.

Det er ingen tvil om at Nøgne Øs butikk-juleøl overgår de fleste butikkjuleøl i smak. Etter å ha prøvesmakt litt julemat med forskjellige øl vil jeg hevde at disse ekstra smakfulle butikk-juleølene passer svært godt til de fleste norske juleretter. Juleøl med opptil 10% i alkoholstyrke og kraftig maltsmak kan ofte bli litt for hard kost for norsk julemiddag. Egentlig er jo ikke norsk julemat, selv ribbe, så veldig kraftig rent smaksmessig.

Julesnadder er mild i smaken men bringer allikevel et fint og fyldig smakselement til de fleste tradisjonelle norske juleretter. Det har en lett krydret smak, først og fremst fra den belgiske gjæren, men også ved at den har en veldig fin maltfylde til å være et såpass alkoholsvakt øl. Allikevel er det et rundt øl i den forstand at det er svært lettdrikkelig og ganske mildt i smaken. Forholdsvis søtt, men med en behagelig og passende bitterhet i avslutningen. Jeg anbefaler gjerne dette ølet til julemiddagen. Både til ribbe, skinkestek, kalkun og pinnekjøtt. Høyne gjerne med Nøgne Øs God Jul eller Underlig Jul til andre servering , eller til desserten!

Jeg kommer også til å gi et par andre anbefalinger av butikk-juleøl frem mot jul. Følg med 😉

ABV: 4.5

Style: Seasonal

Brewery: Nøgne Ø

Region: Norway


Handlinger

Informasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: