Ørbæk Fynsk Forår

28 10 2012

I byen Ørbæk på den danske øya Fyn ligger Ørbæk bryggeri. Det ble grunnlagt i 1906 af familien Madsen i Ørbæk og var i familiens eie i tre generasjonerfør det ble solgt på slutten av 70-tallet. Deretter har det vært flere eierskifter før dagens eiere tok over i 1996. I dag brygges det kun økologisk øl i Ørbæk.

Fynsk Forår har en fruktig duft med innslag av sitrus og en bæraktig duft. Ølet er brygget med hyllebær, så det kan være denne aromaen som skinner igjennom. En nydelig oransjegyllen farge med et lett tåket preg og frodig, hvitt skum, gjør at ølet ser svært delikat ut i glasset. Smaken er like frisk som aromaen: en frisk smak av eple, drue og ananas gjør dette ølet godt og forfriskende å drikke. Det har en fyldig og rund smak som gir en behagelig drikkefølelse.

Forår betyr vår på dansk. Vårøl burde absolutt brygges i Norge også!

Tilgjengelig: Vinmonopolet

ABV: 5

Style: Spiced Beer

Brewery: Ørbæk Bryggeri

Region: Denmark


Handlinger

Informasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: