Akersberget

28 10 2012

Etter at Mathallen åpnet ligger ikke lenger Akersberget restaurant så langt utenfor Oslo sentrums «lysløype». Akersberget/Ølakademiet holder til i et lite, 250 år gammelt trehus i Maridalsveien 22.

Fokuset hos Akersberget ligger på øl og mat i kombinasjon, men her kan man også gjerne komme innom for å ta en øl, enten i restauranten, eller ute i «stallen» dersom restauranten er full. Kommer du hit på en varm dag har Akersberget også en plass du kan nyte en utepils.

Pils, ja. Akersberget har gjort et kvalitetsvalg og har valgt å kun ha Pilsner Urquell på sine tappetårn. Resten av ølutvalget finnes på flaske, og det er virkelig et godt og variert utvalg du blir presentert for. Se Alehunt.com for en oppdatert liste over øl hos Akersberget! Her finnes nemlig et godt utvalg av internasjonale øl og en rekke av de beste ølene fra norske mikrobryggerier. Utvalget er håndplukket av Akersbergets kunnskapsrike stab som virkelig kan sitt fag! Her drives det nemlig ikke bare restaurant. Her arrangeres det ølsmakinger, ølkurs, bryggekurs og, ikke minst, ølmiddager med øl i og til maten. Disse Beermakers Dinners er svært populære, og Akersberget/Ølakademiet arrangerer dem hver måned. Anbefales på det varmeste da de virkelig gir deg gode smaksopplevelser.

Restauranten har en lun og fin atmosfære og de små rommene gir deg en følelse av hjemmehygge. Spesielt det lille hjørnet ved peisen.Spør gjerne betjeningen om ølanbefalinger. De er godt skolert, og med ølutvalget på Akersberget vil du helt sikkert finne en øl som passer for din gane.

Akersberget er vel verdt en liten omvei fra den sedvanlige pub-«lysløypa»!


Handlinger

Informasjon

2 responses

4 11 2012
Akersberget sthanshaugen oslo | Restaurantanmeldelser

[…] Kjempetorsken synes Akersberget er en restaurant som byr på en koslig atmosfære og et rikt utvalg av øl på flaske. Anbefaler spesielt de såkalte “Beermakers Dinners” med spesielt kombinerte ølmiddager. Gir karakter 5/6. […]

4 11 2012
Ukens restaurantanmeldelser 2012 (uke 42) | Restaurantanmeldelser

[…] Kjempetorsken: Akersberget. Karakter 5/6. Flere anmeldelser av Akersberget […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: