Skovlyst Skovhuggerens Porter (Røg)

15 08 2012

logskovlystPortere på sent 1700-tall var ganske sterke alkoholmessig sammenlignet med dagens standard for Portere. De var gjerne på godt over 7%, og gjerne, som Baltic Porter godt over denne styrken for å bevare ølets ferskhet i overfarten over nordsjøen til de baltiske stater. Alkohol har jo som kjent en god evne til å konservere.

Baltiske Portere kjennetegnes ved å ha en mørk brun farge og gjerne en røkt eller røstet smak med tydelig bitterhet. Denne drakk jeg til desserten på Kiin Kiin restaurant i København. Med sitt lysebrune skum og grumsete konsistens virker denne å være svært så typeriktig. Ølet har en herlig røksmak og fyldig og søt maltsmak. Nok kaffesmak til at man ikke trenger kaffe til desserten og med en fin og avdempet karbonering som gir en bløt og fyldig munnfølelse.

skovlystvinterporter

ABV: 8

Style: Baltic Porter

Brewery: Bryggeriet Skovlyst

Region: Denmark

4


Handlinger

Informasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: