Mikkeller Dim Sum

1 08 2012

Mikkeller har brygget en serie øl for Michelin-restauranten Kiin Kiin i København. Spesielt tilpasset Kiin Kiins asiatisk-inspirerte retter. Mikkel Borg Bjergsø (Mikkeller) jobbet på skolen som lå tvers over gaten og var en hyppig gjest i gourmetrestauranten. Samarbeidet sprang ut fra disse besøkene.

Denne drakk jeg i restauranten til et fantastisk godt måltid. Ølet er brygget med sitrongress og koriander, men selv om jeg kjenner at det er noe ekstra i ølet, er den ikke preget av disse smakene. Det er et forholdsvis mildt øl som minner om en smakfull pilsner. Litt karamellaktig med et røstet preg, lett bittert og med en fin sødme. Perfekt til maten på Kiin Kiin, ihvertfall.

Mikkeller sier: Vi er sikkert mange der længe har gået og troet, at det øl man drikker til asiatisk mad, skal være tyndt og på kanten af ligegyldigt. Men sådan behøver det ikke være længere. I hvert fald ikke hvis man tager på Ricemarket eller Kiin Kiin. For der kan man nemlig bestille en Dim Sum fra Mikkeller til sin mad. Kiin Kiin er en af to thai-rasturanter i verden, der har en stjerne i den franske Michelinguide. Det er Kiin Kiins chef Henrik Yde Andersen og Mikkel Borg Bjergsø der i fællesskab har snakket sig frem til, hvordan Dim Sum skulle smage, før Mikkeller bryggede den. Dim Sum er en lager der er delikat krydret med citrongræs og koriander.

ABV: 5

Style: Spiced beer

Brewery: Mikkeller

Region: Denmark


Handlinger

Informasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: