Alvinne Morpheus Wild Undressed Monbazillac (Barrel Aged)

25 07 2012

Dette er et øl jeg lett vil innlemme i kategorien ekstreme øl. En dyp brunrød farge, ikke ulikt en mørk rødvin. Konsistensen er det første tegnet på at dette ølet er ekstremt. Ølet er helt flatt. Ikke en eneste skumboble, og den har en tykk, oljeaktig konsistens helt ulikt alt annet jeg har sett.  Den tykke, oljete og seige væsken gjør tydelige avsetninger i glasset, og jeg skjønner at dette kan bli en speiell smaksopplevelse.

Lukten er forholdsvis frisk med mørke toner av karamell og malt. Friskheten kommer i form av sitrusnoter og den gjenkjennelige surbitterheten som surøl gjerne har i aromaen. Det er ikke brukt humle i dette ølet. Ølet er lagret på fat som tidligere har inneholdt den franske dessertvinen Monbazillac. Det er tydelige spor fra fatlagringen i form av eiketre og nøtter. Smaken er forholdsvis frisk og full av sødmefylte frukter. Litt syrlig men hovedinntrykket er en søt øl med fruktige smaker av eple, drue og røde bær.

Det som gjør dette ølet spesielt (ekstremt) er den oljeaktige konsistensen som gir en helt spesiell munnfølelse. Absolutt en «morsom» øl med særpreg!

Alvinnes beskrivelse: Deep ruby brown hued, lightly hazy, artisanal Flemish sour ale. Expect soft toasty malt presence, a light sweetness, and a pronounced acidic tartness. A woody ale that’s remarkably tart! Yet still both gentle and bright. This mega-rare version is aged in French Monbazillac barrels, imparting a dry, woody, fruity, tart, strawberry like finish

 

ABV: 6.9

Style: Sour Ale

Brewery: Picobrouwerij Alvinne

Region: Belgium


Handlinger

Informasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: