Schneider Aventinus Weizen-Eisbock

19 06 2012

En øl på 12% gir meg alltid store forhåpninger. Øltypen Eisbock fremstilles ved at ølet brygges og deretter fryses. Det vil si, det er vannet som fryser, og en konsentrert og mer alkoholholdig drikk blir igjen.

Den er nesten sort i glasset og den lukter sure tær… Lukten lyver , for dette smaker alt annet enn sure tær. En kraftig smak av grønne epler med en fruktig og maltrik overtone. Ølet er søtt og det har et ganske bredt smaksspekter. Litt kål- og litt rosin, litt nøtter og en god porsjon lakris blander seg inn og gir en litt merkelig smakssammensetning. Som en ren smaksopplevelse er den veldig god, men jeg er litt usikker på totalinntrykket og drikkbarheten. Jeg følte egentlig at et lite glass av denne var mer enn nok. Derfor trekker jeg litt på terningen.

Schneider & Sohn sier: Aventinus, the Wheat Doppelbock of Bavaria, has always been known to be the most intense and complex wheat beer in the world. This was the case for the past sixty years, but not anymore… 
Up until the 1940’s, Aventinus was shipped all over Bavaria in containers lacking temperature control. Consequently, the precious drink partially froze during transportation. Unaware that the brew was concentrated by the separation of water from the liquid. People were baffled by this unique version of Aventinus. By chance, the first Aventinus Eisbock was created. 
Well aware of this story, Hans Peter Drexler, brewmaster of the Schneider brewery, decided to recreate this classic «mistake» in a modern controlled facility. Thus, the Aventinus Eisbock is reborn sixty years later … Prost!

ABV: 12

Style Weizen Bock

Brewery: Weissbierbrauerei G.Schneider & Sohn

Region: Germany


Handlinger

Informasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: