Beermakers Dinner med Nøgne Ø

19 06 2012

Så var det på nytt klart for en Beermakers Dinner på Akersberget. Denne gang med norske mikrobryggeriers flaggskip, Nøgne Ø. Disse middagene er blitt så populære at de nå blir utsolgt på kort tid, så følg med på Akersbergets hjemmesider for neste event. Fra høsten av er det intensjonen at det vil være Beermakers Dinner på Akersberget hver måned!

Denne gangen var det altså Nøgne Ø som stilte med øl og Akersbergets kokker hadde komponert menyen. Først fikk vi imidlertid et glass Nøgne Ø Junmai sake til aperitif. Ganske sikkert en ny og spennende opplevelse for de fleste av gjestene. Mange har kanskje bestilt sake på japanske restauranter, men det blir omtrent det samme som å bestille en pils på en vanlig restaurant. Nøgne Øs sake har en helt annen smak. Spesielt gjelder dette de upasteuriserte sakene, men også den pasteuriserte Junmai har langt mer fylde og smak enn standardsaken som blir servert rundt omkring.

Første rett vi fikk servert var Kamskjell, blomkålpuré smakt til med Nøgne Ø Wit, lemon curd, smørstekt brød, brunet smør og skalldyrskum. En forholdsvis lett og fin rett som selvfølgelig ble servert med Nøgne Ø Wit i glassene:

Deretter fikk vi Portermarinert oksetartar servert på omelett med Northern Brewer humle og engsyre og emulsjon av Nøgne Ø Brun. Nøgne Ø Brun ble servert til, og passet perfekt til denne spennende retten!

Dagens fiskerett var Lav-temperert Kveite, potetpuré, krem av kamskjellrogn, dampede primører og lakserogn. Smaksmessig synes jeg dette var kveldens høydepunkt og Nøgne Ø Tripel var et perfekt følge. Den kremete og smaksrike fisken var perfekt tilberedt og garnityret satte akkurat den rette spissen på retten. Nydelig!

Hovedretten var Indrefilét av okse med rotfrukt-terrine, gulrotpuré, ramsløkolje og røkt maltsky. Igjen en nydelig rett, perfekt tilberedt med riktig så gode smaksopplevelser. Enkelte rundt bordet mente at Nøgne Ø Imperial Brown ikke var en like god match til denne retten som kombinasjonene i de andre rettene vi fikk servert, men jeg synes den var midt i blinken. Men så er også Imperial Brown Ale en av mine absolutte favoritter fra det kompromissløse bryggeriet!

Til dessert fikk vi en liten overraskelse: Brunost-is, variasjon av lakris, sjokolademaltjord og bringebær. Brunost-is høres merkelig ut, men det smakte himmelsk. Assosiasjonen lå mer mot karamell enn brunost, og sjokolademaltjord var et spennende tilbehør. Smaksrikt og uvant konsistens. En frisk og god dessert med en konge av et øl til følge: Nøgne Ø Imperial Stout Cognac Barrel!

Neste Beermakers Dinner er 30.august. Følg Akersberget på Facebook, så holder du deg oppdatert!


Handlinger

Informasjon

Ett svar

29 12 2012
Kjempetorskens Topp 10, 2012 «

[…] Dinner og jeg var så heldig å få plass på flere av disse dette året. To av dem var med Nøgne Ø, og spesielt middagen i juni hadde en spennende meny. Fantastisk mat med fantastisk øl […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: