Lade Gaards Lys Hvete

6 06 2012

Jeg holder fremdeles på at «Lade Gaards Brygghus» er humbug fra ende til annen. Dette ølet brygges på Grans Bryggeri i Sandefjord, og jeg skjønner ikke hvorfor de skal bruke et falskt bryggerinavn? Design og etikett er stilig, og skrukork er morsomt, men selve navnekonseptet ødelegger altså litt for min del.

Dette ølet gikk til topps med en 6er i VGs sommerøltest nylig. Dagbladets test hvor undertegnede var med i panelet, ga den en 3er.

Grans sier at dette er et ufiltrert øl, men ølet jeg skjenker er klart som en lys pils. En liten anelse tåke er det riktignok, men av et hveteøl forventer jeg en nesten ugjennomsiktig øl. Skummet er stort, hvitt og frodig slik et hveteølskum skal være. Lukten er også tydelig hveteølspreget. Smaken er derimot ganske ordinær. Det smaker hveteøl, og den er forholdsvis frisk og lettdrikkelig. Og heldigvis helt uten de ødeleggende bismakene som jeg tidligere har kjent i «Lade Gaards» øl. Her er det kun en ren og fin smak av sommer.  Den går utenpå all norsk tradisjonell «sommerøl» som jo oftest kjennetegnes som en litt utvannet pils. Denne anbefaler jeg gjerne til sommermat som reker og skalldyr, fisk, salater, kylling og svinekjøtt.

Som nevnt var jeg med å gi den en 3er i Dagbladets test, men etter å ha drukket en flaske i ro og mak, er jeg villig til å oppgradere til en 4er.

Lade Gaard/Grans skriver: Lade Gaards Lys Hvete er inspirert av gamle tyske oppskrifter brygget etter møysommelige håndverkerstradisjoner og bruk av like deler hvetemalt og pilsnermalt. Det lyse hvete-ølet er overgjæret og fatmodnet i 3 uker før det ufiltrert tappes på flaske. De nøye utvalgte råvarene og den spesielle brygge-prosessen i kombinasjon med det naturlige og mineralholdige vannet fra Farrisvannet i Vestfold, gir et smaksrikt og friskt øl med markert fruktighet. Ølet er gyldent stråfarget med lett tåke, slik ekte hveteøl skal være.

ABV: 4.7

Style: Hefeweizen

Brewery: Grans

Region: Norway


Handlinger

Information

2 responses

7 06 2012
Oddik

Enig, dette er villedende, bra innlegg 🙂

22 06 2012
St.Patrick

Lys hvete, greit nok.

Jeg er ingen stor ølkjenner, men Erdinger, Weihenstephaner, Edelweiss, Stiegl og Schneiderweisse er produkter som skårer skyhøyt over hveteølet fra Sandefjord.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s
%d bloggers like this: