Lade Gaards Lys Hvete

6 06 2012

Jeg holder fremdeles på at «Lade Gaards Brygghus» er humbug fra ende til annen. Dette ølet brygges på Grans Bryggeri i Sandefjord, og jeg skjønner ikke hvorfor de skal bruke et falskt bryggerinavn? Design og etikett er stilig, og skrukork er morsomt, men selve navnekonseptet ødelegger altså litt for min del.

Dette ølet gikk til topps med en 6er i VGs sommerøltest nylig. Dagbladets test hvor undertegnede var med i panelet, ga den en 3er.

Grans sier at dette er et ufiltrert øl, men ølet jeg skjenker er klart som en lys pils. En liten anelse tåke er det riktignok, men av et hveteøl forventer jeg en nesten ugjennomsiktig øl. Skummet er stort, hvitt og frodig slik et hveteølskum skal være. Lukten er også tydelig hveteølspreget. Smaken er derimot ganske ordinær. Det smaker hveteøl, og den er forholdsvis frisk og lettdrikkelig. Og heldigvis helt uten de ødeleggende bismakene som jeg tidligere har kjent i «Lade Gaards» øl. Her er det kun en ren og fin smak av sommer.  Den går utenpå all norsk tradisjonell «sommerøl» som jo oftest kjennetegnes som en litt utvannet pils. Denne anbefaler jeg gjerne til sommermat som reker og skalldyr, fisk, salater, kylling og svinekjøtt.

Som nevnt var jeg med å gi den en 3er i Dagbladets test, men etter å ha drukket en flaske i ro og mak, er jeg villig til å oppgradere til en 4er.

Lade Gaard/Grans skriver: Lade Gaards Lys Hvete er inspirert av gamle tyske oppskrifter brygget etter møysommelige håndverkerstradisjoner og bruk av like deler hvetemalt og pilsnermalt. Det lyse hvete-ølet er overgjæret og fatmodnet i 3 uker før det ufiltrert tappes på flaske. De nøye utvalgte råvarene og den spesielle brygge-prosessen i kombinasjon med det naturlige og mineralholdige vannet fra Farrisvannet i Vestfold, gir et smaksrikt og friskt øl med markert fruktighet. Ølet er gyldent stråfarget med lett tåke, slik ekte hveteøl skal være.

ABV: 4.7

Style: Hefeweizen

Brewery: Grans

Region: Norway


Handlinger

Informasjon

3 responses

7 06 2012
Oddik

Enig, dette er villedende, bra innlegg 🙂

22 06 2012
St.Patrick

Lys hvete, greit nok.

Jeg er ingen stor ølkjenner, men Erdinger, Weihenstephaner, Edelweiss, Stiegl og Schneiderweisse er produkter som skårer skyhøyt over hveteølet fra Sandefjord.

21 08 2017
Hater dårlig øl

Intet øl fra Grans er drikkenes under selv krigstilstander.Grans produserer en rekke møkkadårlige øl og har en markedsavdeling som har omtrent 0% selvinnsikt.De har til og med avbildet en av sine ansatte på nettsiden sin av en «ølkunster».Hva eksakt denne tittelen skal bety vet ikke jeg.Men jeg kan med sikkerhet si at intet av det skvipet Grans lager under noen omstendighet får kalles for kunstneriske greier.Grans bryggeri bør gå i seg selv og enten holde kjeft og slutte å skryte av sine elendige øl, eller faktisk begynne å lage noe som er godt.Jeg syntes genuint synd på de folka som er ansatt der og må være med på å profilere så dårlige produkter.Jeg kritiserer ikke den enkelte ansatte her, bare markedsavdelingen og Hr.Grans sjøl..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: