Kjempetorsken avslørt!

2 06 2012

Blindtester er «farlige». Da får man testet ut sine fordommer og skapene blir satt på plas. Det er nemlig veldig lett å la seg påvirke av logoen på flasken/boksen. Øl som du anser å være blant dine favoritter kan plutselig befinne seg blant øl du ikke helt har sansen for. Jeg anbefaler derfor ofte folk å blindteste øl. Man får seg faktisk noen overraskelser på den måten. Selv var jeg ganske sikker på at jeg hadde et godt forhold til Grans Utepils og et tilsvarende dårlig forhold til Hansas Her Kommer Solen. Blindtesten viste at jeg tok feil i begge tilfeller…

Torsdag 31.mai var jeg med på Dagbladets store sommerøl-test der vi testet 29 øl på løpende bånd. Mye pils og «lettpils», men også litt hveteøl, wit og et par «sommerspesialer». Jeg tok med meg mine notater for å se hvordan jeg vurderte ølet i forhold til den samlede juryen. Her er alle ølene sortert etter Kjempetorskens terningkast og med juryens dom i parentes bak hver øl:

Nøgne Ø Saison (5)

Nøgne Ø Blond (5)

Berentsens Sommerøl (6)

Nøgne Ø Wit (6)

Haandbryggeriet Bavaria (5)

Kinn Rosa Kinn (4)

Ægir Witbier (5)

Haandbryggeriet Blondie (6)

Hansa Her Kommer Solen (4)

Union Sommerøl (2)

CB Feriepilsen (3)

Kinn Jubileum (4)

Aass Sommer Uten (3)

Aass Sommerøl (5)

Mack Sommerøl (3)

Lundetangen Sommerøl (4)

Tuborg Sommerøl (4)

Lade Gaard Lys Hvete (3)

Munkholm Sommerøl(4)

Lervig White Dog (4)

Ringnes Skjærgårdspils (3)

Ringnes Sommerøl (3)

Lervig Sommerøl (4)

Borg Sommerøl (3)

Fredrikstad Sommerøl (5)

Aass Uten Spesial (3)

Mack Smrprty (1)

Grans Utepils (2)

Grans Evig Sommer (1)


Handlinger

Informasjon

2 responses

2 06 2012
Erik Dahl

Slik har vi det alle sammen tror jeg. Lærerikt med en blindtest i ny og ne.

15 11 2012
Norges beste øl? | En blogg om øl

[…] Skum om fjorårets kåring, Høyt Skum om fjorårets kontroverser, Jørn Tore Persen i Dagbladet, Kjempetorsken avslører seg selv, Stiftelsen Norsk Matkultur, Ølakademiet, RateBeers liste over Norges 50 beste øl, BeerAdvocates […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: