Brewdog Paradox Glen Grant

14 05 2012

Å lagre øl på whisky eller cognacfat er populært blant mikro- og håndbryggeriene. Det er spesielt Imperial Stouts og Barleywines som kan nyte godt av smakene som blir tilført ølet når det fatlagres på disse fatene. I Norge har både Nøgne Ø, Haandbryggeriet og Ægir laget nydelige fatlagrede versjoner av sine kraftigere øltyper. Brewdog har også fatlagret flere av sine øl med godt hell, og Paradox har vært lagret på et titalls forskjellige typer fat! Denne versjonen er lagret på whiskyfat fra det skotske distilleriet Glen Grant.

Ølet var ca 3 år gammelt da vi drakk det og i motsetning til den sedvanlige skarpe whiskysmaken var det her en svært avrundet smak. Rund og mild med innslag av kaffe, sjokolade og vanilje! Silkemyk som milkshake og caffelatte-aktig på paletten. Fatlagring er vanskelig, men her er det en tilnærmet perfekt integrasjon av elementene fra fatet (tresmak og whisky) og den kraftige stouten. Det er bare å gratulere Brewdog med en fantastisk kombinasjon! Skulle ønske jeg hadde kjelleren full av disse!

ABV: 10

Style: Imperial Stout

Brewery: Brewdog

Region: Scotland


Handlinger

Informasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: