Topp 10, Oslo

7 05 2012

Det begynner heldigvis å bli endel steder som har fått et godt utvalg av øl i Oslo nå.

Her er Kjempetorskens personlige Topp 10-liste over puber i hovedstaden med best ølutvalg. Jeg har latt ølutvalget telle ca 80% og latt service/atmosfære stå for de siste 20%. Det er sikkert mange som er uenig med meg i denne prioriteringen og jeg hører gjerne fra dere i kommentarfeltet nedenfor eller på forumet.

1. Amundsen Bryggeri og Spiseri

2. Håndverkerstuene

3. Schouskjelleren Mikrobryggeri

4. Olympen 

5. Grunerløkka Brygghus

6. Tilt 

7. Den Gamle Major

8. Oslo Mikrobryggeri

9. Kristiania Bar

10. Beer Palace

———-

11. Lorrys

12. Christiania Café

Jeg kommer til å oppdatere denne listen fortløpende på grunnlag av hvordan jeg opplever utvalg, service og atmosfære. Jeg tar også gjerne imot tips om andre steder som du mener bør komme med på denne listen.


Handlinger

Informasjon

24 responses

7 05 2012
Charles Robert Darwin

Synes beer palace var helvetes dyrt med elendig utvalg

7 05 2012
Øystein Ørnegård

Veldig artig for oss som ikke er fra Oslo å få en slik «arbeidsliste» slik at vi vet hva vi skal prioritere neste gang vi er i Oslo 🙂 Av de på listen har jeg kun vært på Beer Palace et kort besøk hvor jeg rakk å drikke en Samuel Smith’s Imperial Stout. Forøvrig en super øl!

7 05 2012
Truls

Syns Laundromat på Bislett er et godt alternativ.. Men de har kanskje ikke stort nok utvalg?

7 05 2012
Bård Ansteinsson

Har ikke vært der selv, men alehunt tyder på at de har et imponerende utvalg på flaske på Laundromat på Bislet, mye Mille, mye Brew dog bl.a.

7 05 2012
Ann

Cin Cin på Bislett begynner å få ett ganske greit utvalg og… Vet ikke om det er stort nok men, uansett har de jo norges beste pizza der også, og jeg vil anbefale å stikke nesa innafor døra der uansett 🙂

7 05 2012
eirrik

Bare et lite tips for de som bare venter på Oslo S, (venter på toget, venter på noen som kommer med toget…. ) I Østbanehallen ligger et fint lokale som heter Kristiania bar og café. De har et lite, men hyggelig utvalg øl mens man venter. Inngangen i Østbanehallen er ganske anonym, men den som leter….

7 05 2012
Roar

laundromat burde absolutt få plass på listen ja…

7 05 2012
Garza

Amundsen?? Tror ikke kan bli nr. 1. Halv ølmenyen de har ikke tilgjengelige og stedet er altfor turistisk! Laundromat må være i lista, enig.

8 05 2012
Bård Ansteinsson

Skrev jeg Mille? Mente selvfølgelig Mikkeller

8 05 2012
gulating

Jeg har også vært på Laundromat og mener den fortjener en plass på topp 10, mye bra amerikansk øl, de driver også med import. Oslo Mikrobryggeri har vel ikke det store utvalget, men fortjener en høy posisjon for sin innsats i 1989.

8 05 2012
Stian Krog

Savner vel også Tilt på denne listen?

8 05 2012
Kjempetorsken

6.plass, Stian 😉

8 05 2012
Kjempetorsken

Jeg var på Laundromat for ett år siden, men må tydeligvis ta en ny tur! Husker jeg var litt skuffet da jeg bestilte en flaske Mikkeller og måtte spørre om å få glass.
Oslo Mikrobryggeri er tatt med både fordi de var pionerer og fortsatt holder på, men først og fremst fordi jeg liker ølet deres veldig godt. Det er ikke eksepsjonelt på noen måte,bare godt bryggede øl.

For å forsvare mitt valg av Amundsen som nr.1: Eget øl, masse på kran, fantastisk kjeller, flinke folk i baren. Joda, de er ofte utsolgt på flasker og har et forbedringspotensiale der.

8 05 2012
Stian Krog

Ah, der var den ja. Må slutte å poste kommentarer før jeg har fått i meg morrakaffen. 😛

8 05 2012
magnus iversen

hva med gamle major?

8 05 2012
Erik

Schouskjelleren et par hakk over Amundsen for min del. Begrunnelse: Servitørene er kunnskapsrike og entusiastiske, ølutvalget er ikke enormt med håndplukket, de har ølene som står i menyen, interesant med egen import som bare eller finnes på Lompa og ølet de brygger selv er mer interesant enn det jeg har smakt hos Amundsen. Håndtverkerstuene vil jeg også plassere på en god andreplass. Håndplukket øl, kunnskap og god mat tilpasset øl.

Fint initiativ med liste uansett – det skaper respons når vi ikke er helt enige.

8 05 2012
Stian Krog

Enig med mye av det Erik skriver, men synes det er veldig vanskelig å rangere topp 4 på denne listen – de har alle store styrker og svakheter hver på sin måte…dessuten har jeg nok vært der litt for lite til å ha gjort meg opp noen veldig kvalifiserte meninger; tar alltid en runde på disse 4 når jeg er i Oslo, men har tross alt ikke vært der mer enn et par-tre ganger.

8 05 2012
Erik

TV og sport trekker forresten ned for min del.

12 05 2012
Danny

Enig med Erik. Dessuten syntes jeg ikke sevicen på Amundsen er så enestående. Flere ganger har jeg opplevd å få en dårlig øl med «spy»aroma som er produsert på stedet. Sevitørene har kun sagt at sånn skal det være. Slik behandler man ikke ølinteresserte gjester, eller noen gjester for den saks skyld. Schous-kjellern er mye mer dedikerte om enn litt mindre ølutvalg

24 05 2012
Erik

Akersberget Restaurant har mye spennende øl, og burde jo komme med på listen?

24 05 2012
Bård Ansteinsson

Akersberget? Nei fri og bevare meg vel, elendig utvalg og udugelig betjening, går aldri dit igjen. Det ‘ølakademiet’ de samarbeider med er også bare tull

24 05 2012
Bård Ansteinsson

Lompa er nok min favoritt, knepent foran Stuene/Schouskjelleren. Det som trekker opp er den fantastiske uteserveringen, eneste stedet i byen med kvalitetsbrygg servert utendørs. Og nå som de har fått montre der vi selv kan se hva de har tilgjengelig på flaske er det nok et pluss. At de på det meste flaskeøl ligger godt under Stuene i pris gjør heller ikke noe. F.eks. Black Tokyo* Horizon til 429 på Stuene og 299 på Lompa

24 05 2012
Erik D

Presisering: Jeg er ikke den Erik som foreslår Akersberget

23 11 2012

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: