Amager Drei von Dänen

4 05 2012

Dette er et dansk samarbeidsbrygg mellom Amager Bryghus, Mikkeller og Anders Kissmeyer. Leser man bryggmesterens note nedenfor, vil man se at (samarbeids)bryggerne er særdeles fornøyde med dette brygget. Det synes jeg godt de kan være. Dette er nemlig et nydelig øl. Her har de fått med det meste av hva en sterk stout (Baltisk Porter!) skal inneholde. Det er noter av sjokolade, kaffe og brent malt, som i de aller fleste stouts, men det er også noe mer. Det er en deilig, rund smak som jeg har litt vanskeligheter med å formidle. Det er litt som en fyldig balsamico som gir deg en flerdelt smaksopplevelse.

Jeg lar meg gjerne forføre av denne. Herlig!

Bryggmesterens note: Når kreative bryggere mødes kan det til tider nærmest slå gnister af den elektrisk ladede opfindsomhed og påhitsomhed som inspireret samvær forårsager. Til tider bliver gnisterne så mange, at der nærmest kan opstå røg i bryggeriet! Og i sådan en koger af et røgtæppe opstod denne øl. Først da tågerne lettede i bryghuset opdagede vi, hvem det egentlig var, vi havde inviteret til denne brygworkshop: Anders Kissmeyer, mastermind bag Nørrebro Bryghus og nu igen idémand til sit nye projekt Kissmeyer Beer samt Mikkellers egen Mikkel Borg Bjergsø, som med sin bohemeagtige charmeklud bjergtager enhver hip ølnørd. 
Målet med dagen var at brygge en af ølverdenens mest historisk veldokumenterede øltyper, den robuste og noble Baltiske Porter. Det lykkedes til fulde, men vi må indrømme, at de kreative røgtåger nåede med helt ned i øllet, og det i en sådan grad, at det kan smages. Røgen og de mærke malte er siden balanceret med engelsk lakrids, honning og muscovadosukker. Vi er stolte af at præsentere den røgede baltiske porter Drei Von Dänen, som er opstået i kåd og kreativ leg en glad efterårsdag her på det lille bryghus. Og vi håber, at du kære ølven, vil nyde resultatet af anstrengelserne.

ABV: 9.5

Style: Baltic Porter

Brewery: Amager Bryghus

Region: Denmark


Handlinger

Informasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: