Djævlebryg Hjul & Stejle

30 04 2012

Her er et øl som er brygget med mye rug. Rug bidrar med sødme, fylde og en distinkt smak i ølet. Det er allikevel ikke en malt-type som er mye brukt, da den ikke er like godt egnet for ølbrygging som f.eks bygg. Ved skjenking er ølet gyllenbrunt og har et pent skumlag. Litt brødaktig i smaken og man kjenner også en antydning til gjærsmak. Munnfølelsen er myk og behagelig. Den er lettdrikkelig og har en god marsipansmak som minner om mandler. Den er også frisk og lett med smak av epler og søt sitrus.

Herslev Bryghus sier: Hjul & Stejle – en RugBrett. Julen er en tid præget af tro og myter – men troen på Jesus, Julemanden og engle burde jo høre fortiden til. Vi afliver symbolsk Julemanden med følge og udbringer en skål i Hjul & Stejle: En øl hvor humlens rene bitterhed og rugmaltenes særlige udtryk komplementeres af det tørre og krydrede Brettanomyces-præg. Hjul & Stejle passer godt til julefrokosten – hvad enten du tror eller ej. 

ABV: 5

Style: Speciality Grain

Brewery: Herslev Bryghus

Region: Denmark


Handlinger

Informasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: