Dogfish Head Midas Touch

26 04 2012

Dogfish Head er regnet som et av verdens fremste og mest innovative bryggerier. Bryggeri, Sam Calagione er en karismatisk fyr som helt klart går sine egne veier når han lager øl. De som har fulgt med på serien Brewmasters har sett hvordan han konstant er på jakt etter nye idéer og måter å lage øl på.

Midas Touch er et resultat av denne skapertrangen. Her er det hentet frem en øloppskrift som er flere tusen år gammel, basert på funn av ølrester i et drikkebeger i Kong Midas grav. Ingen tvil om at Dogfish Head får mye gratis reklame av slike historier!

Selve ølet har en gylden(!) farge og lukter veldig søtt. Smaken er vinøs og ganske skarp med en gang. Denne skarpheten går over i en søtlig smøraktig smak som minner om honning og søtlige kryddere. Kontrasten gir en aha-opplevelse. Dette er et godt stykke unna de fleste smaker man forbinder med eksisterende øltyper, men det fungerer utrolig godt sammen.  En herlig drikk!

Dogfish Head skiver: Midas Touch Golden Elixir is a beverage based on the residue found on the drinking vessels in King Midas’ tomb. Our recipe highlights the known ingredients of barley, white Muscat grapes, honey and saffron. Somehwere between a beer, wine and mead, this smooth, dry ale will please with Chardonnay or I.P.A. drinker alike.

ABV: 9

Style: Ale

Brewery: Dogfish Head

Region: USA


Handlinger

Informasjon

3 responses

26 04 2012
arne johan larsen

La oss nå få denne på vinmonopolet 🙂

27 04 2012
Kjempetorsken

Problemet er at DFH knapt klarer å dekke hjemmemarkedet sitt. De har ikke mulighet til å eksportere.

27 04 2012
gulating

Sam er et ølgeni

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: