Hornbeer Sourhorn

9 03 2012

Surøl er en særegen øltype. Høyt skattet av mange ølkjennere. Kan være både uvant og kreve litt tilvenning før man lærer å sette pris på den svært sure og ofte litt «uvennlige» smaken. Hornbeer Sourhorn har lite skum og en rødbrun farge. Lukten er både frisk og litt sur, litt eddikaktig, men ikke eddiksur. Mer som en mild epleeddik. Smaken er preget av røde bær; tyttebær, jordbær og bringebær. Litt sukkertøy/karamellaktige ettertoner. Ikke så sur at det stikker i kinnene, denne heller mer over på den friske og fruktige typen. Mild og god.

Bryggeriet sier: Nu er du advaret! Det er en sur øl – og sur med vilje! Tæt på de vildgærede øltyper. Vi har podet den med lactobacillus – også kaldet mælkesyrebakterier. Det er de samme bakterier, som findes i yogurt og tykmælk. Udover lactobacillus, er den podet med brettanomyces. Det giver den lidt “brett-karakter” som nogle vælger at kalde det. Øllet er blandet med øl som har ligget på fad i 12 måneder.

ABV: 6

Style: Sour beer

Brewery: Hornbeer

Region: Denmark


Handlinger

Informasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: