Nøgne Ø Sunturnbrew Bourbon Barrel Edition

4 03 2012

Av og til putter Nøgne Ø noen av sine sterkere øl på fat som tidligere har inneholdt whisky eller cognac. Etter noen måneders lagring på slike fat vil ølet trekke til seg smak og aromaer som whiskyen eller cognacen har avsatt i fatene. Samtidig som disse smakene opptas i ølet vil ølet etter lagringen også ha blitt rundere i smaken. Fatlagring kan imidlertid slå begge veier. Om det opptas for mye cognac/whisky-rester i ølet kan det lett få en sur smak, som kanskje ikke er like kledelig for alle øltyper. Her har imidlertid Nøgne Ø truffet blink. Bourbon er jo den amerikanske varianten av whisky. Litt søtere og rundere i kantene enn selv den irske whiskyen. Sunturnbrew’en har ihvertfall tatt opp mye av whiskey-smaken. Her er det tydelige tretoner og en stikkende whisky-snert. Nydelige smaker som integreres veldig godt med den opprinnelige røyken som finnes i Sunturnbrew. Svært kledelig. Denne ble drukket på Grunerløkka Brygghus’ stand på Forsmak 2012. Burde være tilgjengelig flere steder innen kort tid.

ABV: 11

Brewery: Nøgne Ø

Region: Norway


Handlinger

Informasjon

Ett svar

6 04 2012
Svein

Synes denne mistet litt av Sunturnbrew sin frekkhet og fredighet, denne var litt mere smooth og fruktig istedet for intens røyk og whiskey

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: