Oppigårds CM Dubbel

5 02 2012

Dette er en reproduksjon av en gammel svenskøltype kalt «Dubbelt Öl». Det handler ikke om Dubbel i betydning Belgisk Dubbel, men derimot fra den tiden i Sverige da man snakket om Enkel öl og Dubbel öl. Av én tønne malt fikk man tre tønner Enkelt øl eller to tønner Dobbelt øl. Enkel øl var altså svakere enn Dobbel øl.  CM Dubbel er hovedsaklig brygget på Pale malt iblandet litt røkmalt og litt sort malt. Her er også brukt tysk humle.

Ølet har en fin farge, men sparsomt med skum. Smaken er først og fremst fruktig og søt. Det smaker søte epler. Litt sukkersøtt og  lett krydret. Her er det utrolig mye smak til å være en øl på kun 4.5%. Med dette alkoholinnholdet får man vanligvis et mye tynnere og mer smaksfattig øl, men her har de fått til et kraftig øl med forholdsvis lavt alkoholinnhold. Sjelden vare! Denne er både frisk og god!

ABV: 4.5

Style Ale

Brewery Oppigårds Bryggeri

Region Sweden


Handlinger

Informasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: