Rise Premium Jule Ale

22 01 2012

Mørk juleøl. Veldig mørk. Sparsomt med skum. Lukter litt metallisk. Litt marsipan og en anelse krydder. Smaken er også preget av en sur, metallisk smak. En ren bismak. Ellers er det tydelig smak av mandel/marsipan og en granbar-aktig bismak/ettersmak. Dette høres kanskje surt og stramt ut, men dette ølet smaker faktisk ganske søtt. Litt sukker- eller sukkertøyaktig. Samtidig er alkoholsmaken veldig tilstedeværende og det trekker ned totalinntrykket.

Som mange av Rises øl er også dette økologisk fremstilt.

Bryggeriet sier at Rise Jule Ale – er brygget af vand fra Rise, Pale Ale bygmalt, hvedemalt, sort bygmalt, karamel bygmalt, samt sukker. Engelsk First Gold humle er tilsat under urtkogningen i to tempi og den anvendte overgær fuldender denne traditionelt bryggede Jule Ale. Farven er dyb mørkerød og smagen er fyldig, rund og blød med god aromatisk humlekarakter. Denne ikke så bitre Jule Ale vil passe perfekt til det danske frokostbord. Der er tilsat ascorbinsyre (E300).

 

ABV: 7

Style: Strong Ale

Brewery: Rise Bryggeri

Region: Denmark

 


Handlinger

Informasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: