Aass Juleøl Premium (9%)

29 11 2011

Etter den gode opplevelsen med Ringnes Julebokk, så jeg frem til denne drammenseren med den samme alkoholgehalten. Et øl på 9% kan selvfølgelig også drikkes til julemat, men jeg synes det passer bedre som tilbehør til kaffe og kaker, eller likegodt helt for seg selv. Aass Juleøl Premium har en mørk brun farge med et juleaktig rødskjær. Den lukter litt stramt (alkohol?) men har også en rik aroma som inkluderer litt julelukt. Smaken er ganske mild og er preget av svisker, kanel, karamell og en søt knekkaktig julesmak. Ganske så komplekst i smaken, med andre ord. Det er ikke mye krydder å spore her, men det er allikevel en kraftig og smakfull øl. Denne får frem rødfargen i kinnene. Koseøl!

Aass sier om ølet: Aass Juleøl Premium er et overgjæret sterkøl som passer utmerket til julens tradisjonelle retter, eller som kun nytes for kosens skyld. Den gode smaken ligger i ølets styrke. Fargen er mørk brun. Svært rik maltduft med aromaer av julens krydder. Flott fyldig smak med noe sødmepreget anslag av mørk sjokolade. Avsluttes med en behagelig bitterhet.

ABV: 9

Style: Juleøl

Brewery: Aass Bryggerier

Region: Norway


Handlinger

Informasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: