Birra Livorno

16 10 2011
Birra Livorno var visstnok et eldgammelt bryggeri som i 1979 ble kjøpt opp av det mer kjente Peroni-bryggeriet i Italia. Om dette er et bryggeri som har videreført tradisjonen fra det opprinnelige bryggeriet, eller om det er et helt nytt bryggeri vites ikke. Det finnes lite informasjon på nettet om dette ølet (og bryggeriet), så opplysningene må tas med en klype salt. Dersom noen har info om ølet eller bryggeriet tas det imot med stor takk!
Noe av det morsomste jeg vet er å tråle gater i fremmede byer etter øl. Som oftest har jeg gjort endel forundersøkelser om de byene jeg reiser til, men i dette tilfellet var det et rent lykketreff at jeg fant flasken. Den stod utstilt i vinduet på en liten café/pub i Livorno rett før bussen gikk til Pisa. Jeg hadde ikke tid til å drikke den på stedet, så jeg spurte bartenderen om jeg kunne kjøpe med meg en flaske. Det var selvfølgelig ikke noe problem i Italia og to Euro senere var flasken min.

Flott utseende i glasset. Lukter ren pils men smaken overrasker i positiv retning. Smaken er både kraftig og fyldig med innslag av friske bær og frukter. Litt søtt, litt skarpt og litt syrlig. Allikevel er denne perfekt balansert og i sum en utrolig god øl! Godt gjort å få så mye smak ut av en øl på 5%!

ABV: 5

Style: Ale

Brewery: Birra Livorno

Region Italy


Handlinger

Informasjon

Ett svar

17 10 2011
Rolf Ivar Skår

Spennende og sjeldent øl. Det står Birra Bionda på flasken, og ølet er lyst som vi ser og du skriver. Italienerne er mest beslektet med belgierne i ølbryggingen, og dette vil jeg anta er en italiensk variant av en belgisk blond, eller kanskje også i retning Leffe Blond, siden den er mer alkoholdsvak enn f.eks en Duvel. Ikke usannsynlig at bryggeren har valgt belgisk ølgjær for å få fram fruktighet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: